Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El Nàstic aniquila totalment el deute i preveu un benefici d'un milió d'euros

Plàcida Junta General d'Accionistes d'un Nàstic que diu adéu al deute històric i que preveu una nova campanya amb números verds contundents
Josep Maria Andreu ha presentat, després d'anys de treball, el deute zero total | Àngel Ullate

 

El Nàstic ha viscut avui una Junta General d'Accionistes realment tranquil·la i econòmicament molt positiva on s'han aprovat tots els punts previstos per unanimitat amb la presència de quelcom més del 84% del capital social representat en la sala Eutyches del Palau de Fires i de Congressos de Tarragona. Els grana, després d'anys arrossegant un deute xifrat en el seu principi en més de set milions d'euros, han pogut anunciar definitivament que els números vermells a la Budallera són història. La Societat Anònima Esportiva ja no deu cap euro a ningú i té al dia els seus comptes bancaris, solidesa econòmica que es preveu que s'enforteixi a finals de la campanya 2018-2019, ja que es preveu un benefici d'1.200.000 euros.

 

Temporada 2017-2018

Amb el tancament de la campanya anterior, «avui podem dir que el deute és zero, els números blaus tornen», ha assegurat el president Josep Maria Andreu. El màxim mandatari grana ha anunciat que es va tancar l'exercici 17-18 amb un benefici d'1.635.000 euros, dedicant 718.000 a amortització, 242.000 a la liquidació d'impostos i 676.000 a rebaixar el deute. Andreu ha recordat que l'endeutament de més de set milions d'euros acumulat des de fa anys s'ha pogut esmicolar gràcies a uns beneficis de 4.235.000 euros els darrers anys i a diferents ampliacions de capital realitzades entre el 2012 i el 2018 valorades en 3.395.000 euros.

 

Primera Junta General sense la presència de Promoesport | Àngel Ullate

 

Temporada 2018-2019

Pel que fa a la campanya actual, el Nàstic, que compta amb 6.800 abonats, té previst tancar l'exercici amb un benefici de 717.000 euros, xifra que s'augmentarà a quelcom més d'1.200.000 euros gràcies a una ampliació de capital ja coberta gràcies, en gran part, a l'empresa xinesa Influence Chain. El president Josep Maria Andreu ha anunciat que aquesta empresa s'ha fet amb un paquet d'accions que representa un 5% de l'accionariat total, aconseguint de pas entrar la marca del club en el mercat del país asiàtic.

 

Pel que fa a les previsions, els grana han estimat que ingressaran fins al pròxim 30 de juny del 2019 una xifra de 12.333.548 euros, 5.800.000 dels quals corresponent als drets televisius, 1.655.000 a la venda de jugadors i 1.356.562 als ingressos pels abonats, entre altres partides de menor contundència econòmica. D'altra banda, les despeses es preveuen que siguin d'11.615.800 euros, basant-se principalment en la despesa de la plantilla esportiva (5.143.420 euros).

 

Influence Chain aporta 350.000 euros al Nàstic

L'empresa xinesa 'Influence Chain' i Xie Xinyao, el seu president, són nous accionistes importants de la Societat Anònima Esportiva del Nàstic. Aquesta entitat asiàtica ja va aterrar a Tarragona a finals de la temporada passada, patrocinant el conjunt grana en els dos darrers encontres al camp del Huesca i contra el Rayo Vallecano. Representants d'Influence Chain van assistir al duel contra la Cultural Leonesa i l'espectacle grana (victòria per 5 a 3) amb una gran assistència al Nou Estadi van ajudar la convicció xinesa per apostar pel Nàstic.

 

Lluís Fàbregas durant la seva intervenció en la Junta General d'Accionistes | Àngel Ullate

 

Lluís Fàbregas, director general grana, ha explicat que l'entrada de capital xinès a la SAE és molt controlada: «Vam marcar un 'timing' i els vam fer veure que allò que volíem era implicació i vam acordar tres factors: que adquirissin un màxim d'un 5% de l'accionariat, un patrocini anual de primer nivell de la seva empresa en les equipacions i l'objectiu d'implantar en un termini de sis a dotze mesos el model de futbol formatiu del Nàstic a dues escoles de Shangai».

 

D'aquesta manera, l'actual accionariat del Nàstic queda repartit en un 72% pels membres del Consell d'Administració (Josep Maria Andreu, Jordi Virgili, Antonio Vallverdú, Antoine Jordà, Juan Morán, Jesús Albiol, Josep Alió, Joan Maria Potau i Irene Mallol) i pels nouvinguts xinesos, un 14% per als petits accionistes i un altre 14% per a l'Ajuntament de Tarragona.

 

Imatge de l'informe presentat als accionistes | Àngel Ullate
Comentaris