ÚLTIMA HORA

Ingressa a presó el detingut per gihadisme a Reus, considerat un 'cibersoldat' de Daesh

David Pajón: «Els jugadors estan fent un molt bon treball amb molta intensitat»

El preparador físic del Nàstic fa balanç de la primera setmana d’entrenaments instants abans de marxar cap a Olot per afrontar l’estada de pretemporada
David Pajón dirigint-se a realitzar un dels primers entrenaments amb el Nàstic | Joan Alfons López

 

El Nàstic ja està anant cap a Olot on aquest vespre iniciarà una estada de sis dies per realitzar l’habitual ‘stage’ de pretemporada que novament acollirà les instal·lacions esportives de Royalverd, situades a La Vall d’en Bas. L’equip dirigit per Xavi Bartolo ha pujat a l’autobús uns minuts després de 17.30 hores d’aquesta tarda per arribar al vespre a territori gironí i afrontar la primera nit lluny de casa i deixar-ho tot a punt per encetar la jornada de dilluns amb el repte d’aprofitar al 100% l’experiència fora de Tarragona.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

David Pajón, preparador físic del Nàstic, ha analitzat als micròfons de Tarragona Ràdio com arriba el conjunt de futbolistes a aquesta gran concentració de sis dies després de la primera setmana d’entrenaments: «Faig una valoració molt positiva, els jugadors que hi ha actualment estan fent un molt bon treball amb molta intensitat durant tots els entrenaments, era el que esperàvem i teníem previst. Tot ha transcorregut amb l’esperada normalitat».

 

Trencant amb els tòpics estivals

Una de les cantarelles habituals dels estius és escoltar que l’estada de pretemporada lluny de casa serveix per carregar les cames dels jugadors de cara a tota la campanya que s’aproxima. Pajón trenca amb el pensament popular: «Ja no és com antigament on eren estius amb molta càrrega de treball per omplir el dipòsit de benzina dels jugadors sinó que ara s’intenta buscar una cohesió d’equip, que tots participin de les sessions amb els seus companys i convisquin i s’acostumin als hàbits del grup i incorporar uns hàbits en l'àmbit de la prevenció». Tot buscant un objectiu que és vital en l’inici del nou projecte: «Adaptar-se al model de joc que l’entrenador vol, quelcom que requerirà d’unes condicions físiques que el jugador ha de tenir preparat».

 

L'autobús del Nàstic, marxant cap a Olot | Joan Andreu Pérez

 

I precisament sobre els jugadors, Pajón està més que satisfet amb el nivell mostrat després del període de vacances: «Han arribat en molt bones condicions, en general. El jugador de futbol cada cop és més professional i és conscient que durant el període de vacances és necessari fer un treball complementari per arribar d’una manera òptima o suficientment bona a les primeres setmanes de pretemporada. Es nota perquè arriben preparats per allò que els espera en la pretemporada, que cada cop són més específiques i han d’arribar amb uns mínims per suportar les càrregues de treball que se’ls hi plantejarà».

 

Agraït i il·lusionat

David Pajón, que treballarà per a què l’equip sigui «progressiu i arribi a la primera jornada en bones condicions», avisa que un cop comenci la competició «caldrà optimitzar el jugador en la mesura que sigui possible, gestionant els temps de recuperació, les exigències de cada futbolista amb l’objectiu d’arribar a la següent jornada amb tothom disponible». Personalment, el preparador grana no amaga que està molt agraït amb Xavi Bartolo «per comptar amb mi per aquest projecte i amb el Sergi (Parés) i el Ferran (Asensio)des de la direcció esportiva i també al president i el director general que confia amb el Xavi per portar a la gent amb la qual ell creu».

 

El pobletà Arnau Riera pujant a l'autobús del Nàstic | Joan Andreu Pérez

 

No ha pogut amagar l’agraïment ni tampoc la seva il·lusió per l’engrescador projecte que tot just acaba de començar: «Estic molt il·lusionat personalment, poder participar esportivament en projectes d’aquests tipus sempre són molt motivants». Pajón, la resta del cos tècnic i la majoria de jugadors que han participat en la primera setmana d’entrenaments (el petit grup restant viatja demà dilluns de la mà del doctor Carles Hernández) ja són anant cap a Olot per seguir posant les primeres pedres del Nàstic sòlid i competitiu que vol tornar a fer somriure l’afició. A l'expedició grana no han faltat el fisioterapeuta Ernest Canete ni el conductor de l'autobús Juan Andrés Olmo, parella que viurà la 28a temporada de forma ininterrompuda com a nastiquers. Esportivament els jugadors començaran a suar dilluns i divendres 26 a les 19.30 hores caurà el primer amistós contra el Peralada.