ARA MATEIX

Crema un vehicle a l'enllaç de l'AP-7 amb la T-11 a Reus

El 'no derbi' que quedarà pendent en la història dels partits Nàstic-CF Reus

L'expulsió del CF Reus de Segona deixarà petjada en la història dels derbis. Els seguidors d'un equip i l'altre, orfes d'un duel que no es jugarà mai
CF Reus i Nàstic no s'enfrontaran dissabte a les 16.00 hores | Laia Solanellas

 

Aquesta setmana hauria d'haver estat carregada de les habituals informacions que s'aixequen dies abans d'un duel entre el Nàstic de Tarragona i el CF Reus Deportiu. Les ciutats haurien de bullir de comentaris entre uns i altres, pensant en la pilota i el terreny de joc que haurien acollit aquest dissabte a les 16.00 hores el sisè derbi en el futbol professional de la història. Malauradament per la salut del futbol del Camp de Tarragona, el present és un altre ben diferent i, hores abans del teòric partit, ni el Nàstic és a Tarragona ni el CF Reus té un equip professional per competir.

 

Un derbi de necessitats

En el cas d'haver-se pogut disputar, el de dissabte hauria estat un derbi d'extremes necessitats. El Nàstic, enfonsat en la taula, hauria viscut el duel com una autèntica final on si no era capaç d'extreure els tres punts, veuria com la permanència es complicaria encara més per dos motius: hauria reforçat un rival directe en el caseller de punts, no hauria pogut guanyar el 'goal-average' i veuria com molt probablement la zona de permanència s'allunyaria encara més arribant a la desena de punts de distància.

 

A Tarragona, en un ordre d'importància molt menor, també ha quedat clavat el fet que, com a mínim a curt termini, no podrà treure's l'espina clavada de guanyar un derbi en el futbol professional. En els darrers dos anys llargs, els nastiquers només han pogut sumar dos dels quinze punts disputats contra els reusencs i tenien l'esperança de guanyar el primer derbi a Segona aquest dissabte, evitant així una tercera victòria seguida dels roig-i-negres al Nou Estadi. A més, el Nàstic veu ara com es congela la mala dinàmica de resultats en un seguit de derbis. Al llarg de la centenària història tarragonina, només dos cops s'ha estat cinc o més partits sense guanyar el màxim rival: entre el 1940 i el 1943 (cinc partits) i entre el 1963 i el 1967 (sis derbis).

 

No hi ha derbi i això deixa un profund buit en el futbol local. No hi ha hagut trobada de capitans, ni trobada d'entrenadors. Tampoc s'ha pogut engrescar les aficions a assistir en massa al Nou Estadi i ni uns ni altres podran aprofitar les situacions alienes per fer unes rialles amb els amics: ni els uns existeixen com a equip professional ni els altres poden permetre's cap broma.

 

També et pot interessar...