La plantilla del CF Reus té un nou problema a batre: LaLiga

El conveni col·lectiu que hi ha deixaria només desvincular-se del club a 12 jugadors del CF Reus

 

Als voltants de la una del migdia l’expedició de l’Asociación de Futbolistas Españoles (AFE) ha arribat  a les instal·lacions de l’Estadi Municipal de Reus. El secretari general Diego Rivas, el director esportiu Jesús Barbadilla i l’advocat Gonzalo de Medinilla, han estat els encarregats de reunir-se amb la plantilla del CF Reus. Després d'una hora de reunió entre AFE i futbolistes reusencs, se'ls hi ha explicat tot allò que l'associació pot fer per ells i quines solucions tenen de cara un futur immediat, ja que el 10 de desembre a les 23.59 hores serà l'últim moment que té el CF Reus per fer front al pagament del salari dels futbolistes abans que aquests comencin a demanar les baixes per abandonar l'entitat.

 

LaLiga només acceptaria la baixa de dotze jugadors

Els futbolistes del CF Reus tenen un nou problema: LaLiga. El conveni col·lectiu que hi ha actualment, només deixa realitzar el procediment abreviat, és a dir, l'extinció de la llicència del futbolista, a dotze futbolistes de la plantilla roig-i-negra. En aquest cas, serien nou dels futbolistes amb fitxa tramitada més els tres que no estan inscrits com són Yoda, Tito i Vitor. Aquest serà un problema si Joan Oliver, màxim accionista, no troba una solució abans del dia 11 i el gruixut de la plantilla inicia els tràmits per poder abandonar el club. Un cop engegat el procediment legal, aquest no és irreversible. Es podria aturar tot de forma immediata si el CF Reus abona les quantitats econòmiques pendents, fet que podria donar més temps al rellotge d'Oliver per esgotar el darrer alè.

 

Així doncs, l'única solució que li queda a Joan Oliver perquè els jugadors del CF Reus no es desvinculin del club és, en primera instància, pagar totes les mensualitats abans del dia 11 de desembre o esgotar el cronòmetre fins al darrer instant abans que l'alliberament del futbolista sigui una realitat passats entre 7 i 10 dies hàbils després d'iniciar el procés. En el pitjor dels casos, la plantilla del CF Reus haurà de decidir quins són els dotze jugadors dels dinou que tenen contracte del primer equip que poden marxar. Vitor, Tito i Yoda serien uns fixes tenint en compte que viuen els pitjors casos per la seva inhabilitació per jugar. Aleshores quedarien nou jugadors que podrien abandonar el club i set que s'haurien de quedar per evitar que el primer equip no pugui competir un partit professional (el mínim són set segons el reglament de la RFEF).

 

L'AFE ha explicat que només 12 jugadors es poden desvincular del CF Reus | Joan Alfons López

 

Això podria provocar una divisió interna dins de la plantilla, factor que es vol evitar a tota costa. Els jugadors tenen la ferma decisió de parlar amb LaLiga per demanar que tots puguin sol·licitar la baixa arribats al pitjor dels casos. Si l'estament dirigit per Javier Tebas no accepta la petició, s'estudiarà la possibilitat de realitzar algun tipus de protesta pública dels futbolistes mitjançant un comunicat mediàtic, una protesta sobre la gespa abans o durant el partit davant l'Alcorcón de diumenge a les 12.00 hores o, fins i tot, apropar-se físicament a les oficines de LaLiga a Madrid aprofitant el desplaçament del cap de setmana per intentar pressionar i desencallar una situació que es pot complicar molt els pròxims dies, sempre i quan Joan Oliver no trobi una solució a la desitjada i necessària injecció de diners.

 

A més, AFE ha informat que si alguns integrants de l'equip marxen i deixen la seva fitxa en el primer equip lliure, aquesta no es podrà fer servir per cap jugador del filial o del futbol base perquè la fitxa estarà immediatament bloquejada per LaLiga fins que el club no posi remei al problema econòmic. Per tant, serien baixes impossibles de substituir i podrien deixar un CF Reus en una situació inversemblant amb només set jugadors per a poder jugar els partits.

 

«Ens partirem la cara perquè no es vulnerin els drets dels jugadors»

Després de la reunió de l'AFE amb els jugadors del CF Reus, toca la reunió amb LaLiga per solucionar el problema existent a l'entitat roig-i-negra. El director esportiu Jesús Barbadilla, ha explicat que aquest tema «s'ha de solucionar sí o sí». En aquest sentit, el secretari general, Diego Rivas, ha argumentat que «dins el nerviosisme i la situació que hi ha, nosaltres els hi donarem les millors solucions i ens barallarem per ells amb LaLiga».

 

Els principals perjudicats de tot aquest assumpte són els jugadors del CF Reus. Aquests fets són causats per LaLiga, els quals han adaptat unes normes i un reglament diferent. Així doncs, Rivas ha explicat que «dins la situació que estan, se centrin a entrenar i jugar, que per lo altre ens partirem la cara per ells, perquè no es vulnerin els seus drets com a jugadors». Un fet causat per una norma de LaLiga del control econòmic, que no ha deixat competir al CF Reus amb les mateixes condicions que la resta d'equips. 

 

AFE està en contacte amb els futbolistes del Reus i estan informats del seu dia a dia. Tanmateix, han ofert solucions als jugadors, com són prestams, procediments abreviats o comissions mixtes que se celebraran amb LaLiga per denunciar totes les situacions que estan vivint. 

 

L'advocat de l'AFE ha explicat les opcions que tenen els jugadors del CF Reus en un futur | Joan Alfons López

 

Dues solucions per als jugadors del CF Reus

Els futbolistes del CF Reus tenen dos possibilitats per poder reclamar el seu salari. En aquest sentit, l'advocat de l'AFE, Gonzalo de Medinilla, ha explicat les dues solucions que existeixen per poder fer front a tot això. Un és el procediment de quantitat en comissions mixtes, el qual té uns plaços més àmpli, i el procediment abreviat, que és l'extinció de la llicència del futbolista que «és el més ràpid», ja que tardaria entre 7 i 10 dies hàbils per fer-se formal i quedaria desvinculat el futbolista del club. Això podria provocar que, si el CF Reus no troba el remei econòmic i els jugadors comencen a demanar la baixa el dia 11 de desembre, el primer equip es quedés sense diferents futbolistes al voltant de la darrera jornada de l'any 2018.

 

D'altra banda, en les comissions mixtes poden reclamar les quantitats vençudes fins a novembre i després s'obriria un nou procediment a final del mes de desembre per poder reclamar la quantitat d'aquest període. La reclamació serà solucionada a mitjans gener, mitjançant aquesta opció. 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris