Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Hores vitals per al CF Reus a l’espera del CSD, del TAD, de la RFEF i de LaLiga

Les pròximes 36 hores es presenten vitals per al futur del CF Reus en molts aspectes. El club roig-i-negre, en una partida d’escacs a quatre bàndols
Les banquetes de l'Estadi esperen tornar a tenir activitat ben aviat | Joan Alfons López

 

Si el CF Reus Deportiu fos protagonista d’una partida d’escacs, ara mateix seria un peó que poden usar quatre jugadors de forma simultània i que, depenent del moviment que faci, pot ser un peó heroic que pugui sortir victoriós de la jugada o un peó sacrificat que quedi fora del tauler. I és que ara mateix, després de confirmar durant la nit d’ahir dimecres que el CF Reus havia presentat un recurs al Tribunal Administratiu de l’Esport demanant la suspensió cautelar de la sanció de LaLiga, al carrer Recasens i Mercadé es troben en una constant i tensa espera.

 

El CSD pot donar validesa avui a la compravenda del CF Reus

Si no hi ha canvis previstos, el Consejo Superior de Deportes podria donar validesa a la compravenda del CF Reus en les pròximes hores i donarien així el vistiplau a l’entrada dels nord-americans Russell Platt, Clifton Onolfo i el seu grup de treball com a propietaris de la Societat Anònima Esportiva roig-i-negra. Això acabaria provocant la formació d’un nou Consell d’Administració i l’adjudicació oficial del club als nous inversors, donant per tancada la presència legal de Joan Oliver com a propietari del CF Reus.

 

Aquest pas, en un principi, permetrà accelerar els tràmits per a la regularització econòmica del club. Inicialment serà parcial, tal com van explicar els nord-americans en el seu pla de treball, i posteriorment serà total. Caldrà esperar per saber si la seva aposta a la capital del baix Camp és definitiva i al 100% en el cas que la sanció esportiva es mantingui com està ara: expulsats de Segona i impedits de jugar en el futbol professional les pròximes tres temporades. Ara bé, no hi ha dubte que la tramitació documental del CSD és un primer pas molt important per a què així sigui.

 

Clifton Onolfo i Curt Onalfo a les instal·lacions de l'Estadi Municipal | CF Reus

 

El TAD es reuneix divendres

El Tribunal Administratiu de l’Esport es reunirà aquest divendres en sessió ordinària. L’òrgan del Consejo Superior de Deportes se sol reunir al migdia del darrer dia hàbil de la setmana per tractar els temes que hi hagi sobre la taula en l’esport estatal. Des de les oficines del TAD s’afirma que no hi ha prevista cap reunió extraordinària dels membres del tribunal per tractar el cas del CF Reus, fet que podria provocar que la reunió de divendres servís per parlar de la suspensió cautelar demanada pels reusencs o, com informa IUSport, es podria endarrerir a la setmana següent perquè cal un marge de temps més ample per realitzar els tràmits previs necessaris a l’hora de tractar una qüestió tan delicada com la del CF Reus.

 

El Tribunal Administratiu de l’Esport haurà de decidir si dona la cautela al club i aquest torna així a la competició. Els precedents del Guadalajara, Elche i Murcia no donen esperances als ganxets, tot i que aquests casos no es van produir enmig de la competició. En el cas que el TAD resolgués a favor de concedir la cautelar, el CF Reus tornaria a la competició però, a hores d’ara, no tindria jugadors per afrontar un partit. Tot i que la RFEF no accepta encara la inscripció dels jugadors sortints de Reus en els seus nous clubs, aquests ja no tindrien vincle professional amb el CF Reus (segons els advocats dels futbolistes) i tampoc tindrien cap obligació de tornar al Baix Camp.

 

Per tant, el Reus tornaria a la competició sense poder competir. Tampoc podria fitxar perquè diverses raons: el mercat estarà tancat i el club té bloquejats els drets per incorporar futbolistes professionals al primer equip fins que no saldi tots els deutes amb els jugadors i regularitzi la situació amb LaLiga complint amb els esmenats deutes i amb l’ampliació de capital que exigeix Javier Tebas des de principis de temporada. En el cas de posar-se al dia al 100% i que LaLiga permetés el Reus inscriure jugadors, li obriria una finestra de fitxatges de forma excepcional? Situació improbable. El club hauria de recórrer als jugadors en atur? Moltes preguntes, sense contundents respostes.

 

Javier Tebas, president de La Liga. | La Liga

 

El discurs de Tebas perd força

Javier Tebas explicava de forma ferma ahir en els esmorzars esportius d’Europa Press que el «el CF Reus està expulsat, és una decisió ferma», minuts després va alleugerir el seu to davant els mitjans de comunicació assegurant que «no sé si el Reus tornarà a jugar». Tebas no descarta que el Tribunal Administratiu de l’Esport falli a favor dels reusencs. Tal com explica OKDiario, el TAD està format per set membres, quatre escollits per Maria José Rienda, presidenta del Consejo Superior de Deportes.

 

El CSD és un organisme autònom mitjançant el qual actua l’administració de l’Estat en l’àmbit de l’esport. I el govern ja s’ha posicionat respecte al cas Reus mitjançant les paraules del ministre d’Esports José Guirao assegurant que el CF Reus podria evitar l’expulsió si entra un nou soci que posi al dia els pagaments. A més, Rienda va parlar ahir a Europa Press afirmant que «dins de les seves competències, del Consejo Superior de Deportes, les coses amb el CF Reus estan bé. Han presentat tota la documentació que havien de presentar i, en opinió del ministre, creu que s’han de buscar les millors solucions».

 

Si els quatre membres escollits per Maria José Rienda aposten per aquesta línia, l’aprovació de la petició de la cautelar roig-i-negra estaria ben pròxima, passant el mal de cap a Javier Tebas. Un Tebas que, com recull el periodista Joan Ramon Vallvé, va explicar ahir que té previst denunciar Joan Oliver i buscar la seva inhabilitació i va avisar que encara que el CF Reus aconsegueixi la cautelar, LaLiga no el deixarà fitxar mentre no hi hagi l’aportació econòmica solicitada els darrers mesos.

 

D’aquesta manera, el CF Reus es troba en mig d’una partida on el CSD, la RFEF, LaLiga i el TAD encara no han realitzat cap moviment. Quatre mans sobre el cap d’un CF Reus que pot acabar sent clau en una jugada mestra que pugui aprofitar els detractors de Tebas o pot acabar sent el sacrificat. Noves hores vitals al voltant d’un club que agonitza en els dubtes d’anades i de tornades de claror i foscor que acabaran per desgastar uns ja tocats aficionats i treballadors que, tot sigui dit, encara no han cobrat.

 

També et pot interessar...

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris