Tensa espera entre LaLiga, la RFEF i els jugadors del CF Reus que se n'han anat

Els advocats dels jugadors afirmen que els futbolistes ja no tenen contracte amb el club. La RFEF no es pronuncia oficialment sobre la validesa del document d’Oliver
Els futbolistes disponibles del CF Reus s'han exercitat avui a l'Estadi | Joan Alfons López

Segueixen obrint-se capítols en el serial que el CF Reus està vivint els darrers dies. Després de veure com fins a set jugadors del primer equip abandonaven les instal·lacions ganxetes amb les seves pertinences després d’acollir-se al document signat per Joan Oliver que els podia alliberar del seu contracte, els jugadors segueixen sense tenir clar el seu futur. Miguel Linares veia com el Zaragoza oficialitzava la seva incorporació, igual que Mario Ortiz amb el Racing de Santander, a l’espera de rebre el vistiplau de la Real Federación Española de Fútbol per tramitar les seves fitxes. Una llum verda que encara no s’ha produit de forma oficial. Ni llum verda ni vermella, la RFEF encara no ha pres una decisió formal tot i que Marca avançava aquest divendres que la postura seria negativa.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Quina és la situació dels jugadors?

Segons els advocats dels jugadors consultats per TarragonaDigital, els futbolistes ja no tindrien cap vincle contractual amb el CF Reus perquè aquests, independentment que la RFEF tramiti o no l’alta en els seus nous equips, haurien rescindit unilateralment els seus contractes. En altres paraules, seria una mena de dimissió. Asseguren els representants dels jugadors que qualsevol futbolista pot trencar el seu contracte perquè «si no estaríem parlant d’esclavitud», tot i que un altre aspecte a tenir en compte seria la indemnització que haurien de pagar si els serveis jurídics del CF Reus reclamessin als esportistes que han abandonat. Segons aquests advocats, els jugadors ara es trobarien en terra de ningú a l’espera del pronunciament de la RFEF perquè no tenen club al qual tornar ni poden jugar en una altra entitat.

Que pot fer el CF Reus?

El CF Reus, que consultats per aquest mitjà encara no es pronuncien al respecte tot i que segueixen estudiant el cas amb determinació per saber quines mesures legals es poden prendre, tindria la possibilitat d’acollir-se a demandar judicialment els jugadors per rebre una indemnització econòmica tenint en compte que al carrer Recasens i Mercadé no consideren justificada la resolució dels contractes perquè no donen validesa al paper signat per Joan Oliver. Com és lògic, els advocats dels futbolistes es troben a l’altre bàndol i consideren legal les rescissions contractuals perquè asseguren que no era obligatori que els treballadors signessin el document per a què aquest tingués validesa a les altres parts afectades. Ara bé, segons els advocats dels futbolistes, el CF Reus no tindria cap autoritat per obligar als jugadors a tornar a les instal·lacions de l’Estadi.

 

El president de la RFEF es troba a Saragossa participant en els actes del 97è aniversari de la Federació Aragonesa de Futbol | RFEF

Rubiales donaria per bo l’alliberament dels jugadors

Tot i que Marca explicava aquest divendres que en un principi la postura de la RFEF seria negativa a l’hora d’inscriure Miguel Linares i Mario Ortiz en el Zaragoza i el Racing, el missatge que Luis Rubiales hauria donat a la directiva del conjunt aragonès seria totalment diferent. El màxim representant de la federació va ser present a La Romareda en el duel dels aragonesos contra el Real Oviedo. Segons l'Heraldo de Aragón, Rubiales hauria transmès als directius locals en la llotja de l’estadi que no hauria d’haver-hi cap problema amb el ‘cas Reus’ i que els jugadors alliberats podran ser inscrits en els seus nous clubs. D’altra banda, els defensors dels futbolistes no creuen que Rubiales, expresident de l’AFE, deixi indefensos els esportistes.

Quan hi haurà decisió?

És la pregunta del milió. Si bé des de la defensa dels jugadors es mostra convicció en el fet que els futbolistes que han marxat del CF Reus estaran jugant el pròxim cap de setmana amb els seus nous equips, sospiten que tot es pugui allargar més del previst. I aquí és on entraria, de nou, la guerra entre LaLiga i la federació. Consideren els advocats dels jugadors que la Federació hauria d’haver respost ja perquè «no hi ha interpretació possible» i sospiten que podrien esperar que el jutge de Disciplina Social de LaLiga tanqui l’expedient sancionador al CF Reus. Tot es trobaria en un punt mort que no tindria cap moviment possible fins, teòricament a partir de dilluns, on ara els uns es mirarien als altres esperant a veure qui fa el primer moviment: si el fa LaLiga o el fa la RFEF. A aquesta espera s’hi sumen els jugadors roig-i-negres que encara no s’han pronunciat sobre si s’acullen o no al document d’Oliver.

"OK Lliga - Jornada 17: El Vendrell visita l’Alcobendas i el Calafell juga a Lleida" "OK Lliga - Jornada 17: El Reus Deportiu Miró rep el Sant Cugat diumenge al vespre"