El Reus Ploms tanca l’any del centenari el pròxim 31 de maig

El Reus Ploms celebrarà divendres 31 de maig un sopar per acomiadar oficialment els actes del centenari de l’entitat plomista. Les inscripcions, obertes fins el 29
Escut del CN Reus Ploms | Joan Alfons López

 

El Club Natació Reus Ploms acomiadarà el pròxim divendres 31 de maig l’any del centenari amb un darrer acte: el sopar de gala. Tot i que la majoria d’esdeveniments commemoratius s’han celebrat dins de l’any natural del 2018, l’acte oficial de cloenda dels 100 anys d’història de l’entitat reusenca serà el darrer dia d’aquest mes amb un sopar on podrà formar-hi part tothom que vulgui. La trobada està oberta a tots els socis, sòcies, amics i amigues del CN Reus Ploms sempre que es realitzi la inscripció prèvia a un preu de 36 euros el sopar i l’accés al ball posterior i a un preu reduït de 18 euros si només accedeix al moment del ball.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Com apuntar-se al sopar

La trobada, que donarà inici divendres 31 a les 21.30 hores a les instal·lacions del Club Natació Reus Ploms, comptarà amb l’orquestra Costa Brava per donar un ambient especial a l’activitat. Tothom qui vulgui apuntar-se, a tot tardar, el pròxim 29 de maig. Cal recordar que el Club Natació Reus Ploms és una de les entitats poliesportives més antigues de la capital del Baix Camp. Fundat l'any 1918, els seus orígens es troben en les platges de Salou. Instal·lats a Reus des dels anys 30, el Ploms ha estat històricament caracteritzat per la seva natació tot i que actualment disposen de múltiples disciplines esportives com l'atletisme, el patinatge artístic, els escacs, el salvament i socorrisme, l'hoquei, el taekwondo, el pàdel, el tennis, el waterpolo, etc.

 

L'entitat de la capital del Baix Camp va ser fundada per un grup d'amics que tenien per costum anar a nedar a Salou i que van agafar el nom de Ploms perquè, segons compta la llegenda, un suís anomenat Charles Pistor els va anomenar així perquè practicaven la natació de forma tan amateur que semblaven ploms per com s'enfonsaven. Fos com fos la història, allò 100% confirmat és que el club va néixer com a tal l'any 1918 amb una primera seu a Salou i, a partir dels anys 30, es van establir a la ciutat de Reus per ser història de l'esport del Camp de Tarragona pel fet de ser una de les institucions fundadores de la Federació Catalana i Espanyola de natació, a més de disposar de la primera piscina en el sud de Catalunya.

 

Després d’anys d’inestabilitat econòmica i un futur molt en entredit, el Ploms ha trobat estabilitat. La viabilitat del club no perilla i ja es treballa en la planificació d’unes obres futures que passarien per la creació d'un espai social per als usuaris de l'entitat: «El que ens agradaria abans de deixar la Junta és poder tenir un local social adient per a la gent del club, un lloc on es poguessin reunir», explicava Isidre Guinjoan, president plomista en una entrevista a TarragonaDigital el passat mes de novembre.