Jordi Garcia, entrenador del Reus Deportiu: «És un projecte nou»

El tècnic reusenc analitza l'actualitat ganxeta en el primer dia de pretemporada després de les vacances. A mitjans de setembre, la primera cita amb la Supercopa d'Espanya
Jordi Garcia ha comentat amb sinceritat un mogut estiu | Joan Alfons López

 

El Reus Deportiu 2018-2019 ha començat a rodar. L'equip d'hoquei patins ha posat avui punt final a les vacances amb el primer entrenament de l'estiu al Palau d'Esports. Ho ha fet plasmant sobre la pista la revolució involuntària patida aquest estiu. Les sortides de Marc Torra, Albert Casanovas i Raül Marín han deixat pas a les arribades de Cristian Rodríguez, César Carballeira i Marc Julià, jugadors presents avui a les instal·lacions ganxetes.

 

Un equip totalment diferent

Jordi Garcia, entrenador del Reus Deportiu, no ha amagat que aquest estiu ha estat més estressant del previst per culpa de les sortides inesperades que s'han produït: «No desconnectes, no ho pots fer perquè quan vam acabar la planificació, fitxant un jugador, teníem l'equip de set jugadors i es va haver de començar de nou». Garcia va més enllà i deixa constància que, després dels canvis patits, estem davant un «equip, un projecte i unes il·lusions noves».

 

Més enllà dels noms, el Reus Deportiu canviarà contundentment la seva forma de jugar «el nucli (de jugadors) era el mateix l'estiu passat i enguany ha canviat, partim de zero però és molt il·lusionant treballar amb gent nova». L'exemple més clar d'aquesta circumstància l'ha comentat el mateix Jordi Garcia: «Del campió d'Europa fa dos anys ja no queda ningú». L'equip ha canviat molt i el tècnic reusenc sap i avisa que «haurem de buscar una nova manera de jugar amb la mateixa ambició de l'any anterior».

 

Foto de família abans del primer entrenament de la temporada | Joan Alfons López

 

Garcia presenta els fitxatges

Cristian Rodríguez ha estat definit per Jordi Garcia com «un jugador que té la capacitat de jugar per dins i defensivament és un animal, ens aportarà molts recursos». L'exjugador del Vendrell s'ha incorporat al Reus Deportiu després de la sortida de Raül Marín, mentre que César Carballeira, substitut natural d'Albert Casanovas, «ve de fer una temporada excepcional, és molt jove però molt fort, molt influent sobre la pista».

 

Garcia ha destacat de Marc Julià que «és jove, ve de triomfar a Itàlia i a can Barça era determinant, ens donarà molt desequilibri, és un molt bon davanter amb un gran xut de falta directa». Tres cares noves que hauran de recompondre un equip que ha patit una sacsejada important els darrers mesos, tot i que Jordi Garcia avisa que «no tenim un davanter de 60 gols però farem que es reparteixin entre l'equip».

 

Un fitxatge més, el desig de Jordi Garcia

Tres jugadors han marxat i tres han arribat, tot i que l'entrenador Jordi Garcia encara vol més: «M'agradaria tenir un equip de set (jugadors), els equips que lluiten per la 'Champions' tenen equips llargs, l'any passat vam arribar una mica justos. Estic súper content amb la plantilla però si trobem l'oportunitat per tenir un setè jugador que aporti coses bones i tingui la categoria, serà benvingut».

 

César Carballeira, una de les cares noves del primer entrenament del Reus Deportiu | Joan Alfons López

 

Un setè jugador que podria ser Tiago Rafael, segons apunta el portal HoqueiPT. Garcia ha assegurat que Rafael és un «molt bon jugador, té moltes coses bones però com ell poden haver-hi altres. És un molt bon jugador i sent-ho, pot encaixar al Reus».

 

El nivell de competitivitat, sobre la taula

Malgrat que el Reus Deportiu ha perdut a tres jugadors claus, l'entrenador Jordi Garcia ha volgut deixar clar que aquesta temporada «anirem per la victòria sempre, a tot arreu, com vam fer la campanya passada i no ens va anar malament». Així i tot, el tècnic del Baix Camp no s'amaga i assegura que «el cicle s'ha acabat, han vingut equips més poderosos que nosaltres i ens han pres els jugadors».

 

Molts canvis que podrien afectar la competitivitat de l'equip, tot i que el conjunt reusenc ja s'ha refet en anteriors ocasions de canvis de cicles com aquest: «La temporada 2008-2009 vam guanyar la Copa d'Europa i semblava que ja no guanyaríem mai cap més una i ho vam aconseguir l'any passat. Tan de bo que l'any que ve o d'aquí a uns anys en puguem guanyar una altra».

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris