Tarragona acollirà la sortida d'una etapa de la Volta Ciclista a Catalunya 2020

La prova, que celebrarà la seva edició número 100, no visitava la capital tarragonina des de 2011 | L'Anella Mediterrània ha estat escollida com a escenari
El francès Samuel Dumoulin va ser el guanyador en la darrera visita de la Volta a Catalunya a Tarragona. | Arxiu Volta

La 100 edició de la Volta Ciclista a Catalunya, que se celebrarà del 23 al 29 de març de 2020, farà parada a Tarragona, després de nou anys d'absència a la ciutat. L'Ajuntament de Tarragona i l’organització de la Volta han acordat que la ciutat tarragonina sigui punt de sortida d'una de les etapes, sent l'escenari escollit l’Anella Mediterrània.

La vinculació de Tarragona amb la Volta és històrica i ve de la primera edició de l’any 1911, concretament amb la primera etapa entre Barcelona i Tarragona en la que es va imposar el ciclista tarragoní Sebastià Masdeu. L'endemà, la segona etapa de la cursa es va disputar entre Tarragona i Lleida. Precisament Sebastià Masdeu, conegut amb el sobrenom de 'Tarraco', va ser el primer vencedor de la història de la Volta Ciclista a Catalunya. La sortida a Tarragona en la centenària edició des de l’Anella Mediterrània retrà homenatge a la figura de Masdeu, que també va ser director de l’entitat organitzadora de la cursa.

Guanyadors il·lustres a Tarragona

La darrera ocasió que la Volta va visitar Tarragona va ser l’any 2011, quan se celebrava el centenari de la Volta (1911-2011) i ara ho farà en l'edició número 100. Tarragona és la sisena ciutat catalana amb més vinculació a la Volta, sent protagonista de la cita un total de 56 ocasions, amb 28 arribades d’etapa i 28 sortides. A la capital tarragonina han guanyat corredors històrics com Miquel Poblet (1952 i 1953), el belga Walter Godefroot (1966), l’italià Franco Bitossi (1970), Txomin Perurena (1971, 1972 i 1973) i Miguel Indurain (1991), entre altres.

Al centre de la imatge, 'Superman' López, guanyador de la Volta 2019. | Arxiu Volta

Aquest 2020, els tarragonins i tarragonines tindran l’oportunitat de veure de nou i gràcies a la Volta les millors figures mundials del ciclisme. En l'edició de 2019 la participació va ser extraordinària, amb la presència del vigent guanyador del Tour de França, Egan Bernal; el vigent guanyador del Giro, Richard Carapaz, i el que va ser campió del món, Alejandro Valverde, així com altres ciclistes destacats com el britànic Chris Froome, el francès Thibaut Pinot o el colombià Miguel Ángel 'Superman' López, vencedor final de la 99a edició.

"⚽ ÚLTIMA HORA: Ja s'ha pres una decisió sobre la continuïtat de Xavi Bartolo al Nàstic" "⚽ El futur de Xavi Bartolo a la banqueta pot decidir-se avui"