PORTADES

📰 Les portades d'avui, 18 de novembre

La temporada esportiva 2018-2019, amb l'ambició com a lema

El Camp de Tarragona torna a la normalitat després dels Jocs Mediterranis però afronta una campanya plena de reptes per als clubs i als esportistes individuals
L'esport del Camp de Tarragona, a punt per a la campanya 2018-2019 | Fabian Acidres

 

Dos mesos després de l'inici dels Jocs Mediterranis, esdeveniment que va eclipsar de totes les formes possibles la principal actualitat informativa dels darrers dies del mes de juny, l'esport del Camp de Tarragona ja ha gaudit d'un mes llarg per recarregar piles en els seus principals pilars i tornar a la batalla competitiva amb més força que mai.

 

Pocs són aquells que han hagut de mantenir el nivell competitiu durant aquest estiu, tot i que els que ho han fet han acabat aportant èxits a l'esport del nostre territori. La medalla d'or de Gerard Descarrega en el Campionat d'Europa d'Atletisme que s'està desenvolupant fins diumenge a Berlín i la medalla de bronze de Marta Galimany aconseguida prèviament amb la selecció espanyola són un clar exemple.

 

El Nàstic i el CF Reus es trobaran, per tercer any seguit, cara a cara a Segona Divisió | Joan Alfons López

 

Una campanya plena de rivalitats

Pel que fa a la competició col·lectiva, protagonitzada habitualment per clubs, l'activitat només ha començat per al futbol. L'esport rei presentarà, una campanya més, la rivalitat entre el Nàstic i el CF Reus en la categoria de plata del futbol estatal. Ambdós conjunts parteixen amb l'objectiu comú d'aconseguir la permanència i s'ho jugaran al llarg de 42 jornades, sent-ne dos els esperats derbis: el primer serà el cap de setmana del 22 i 23 de setembre a Reus i el segon es jugarà a Tarragona el 9 o 10 de febrer del 2019.

 

En hoquei, el Reus Deportiu i el CE Vendrell comptaran novament amb la presència del CP Calafell en la màxima categoria d'aquest esport. Per tant, tornaran a ser tres els equips del nostre territori els que representin l'hoquei d'elit. I els duels de màxima rivalitat no es faran esperar, ja que en la primera jornada es gaudirà d'un Reus-Vendrell (22 de setembre) i en la tercera es jugarà un Reus-Calafell (6 d'octubre). Pel que fa al derbi del Baix Penedès, aquest arribarà l'11 de novembre amb el Calafell-Vendrell. A més, no es pot obviar el Reus Deportiu femení d'hoquei patins que, un cop més, formarà part de la categoria més elevada d'aquest esport a l'Estat.

 

I sense oblidar el bàsquet, tot i que els equips millor classificats es troben en la quarta categoria estatal d'aquest esport, hi haurà tres conjunts de casa que compartiran lliga: el CB Tarragona, el CB Valls i el CB Salou.

 

L'hoquei, en l'àmbit col·lectiu i individual, serà clau en la temporada 2018-2019 | Joan Alfons López

 

L'elit dels esportistes individuals, en augment

L'esport del Camp de Tarragona va sumant, de mica en mica, esportistes de primer nivell. Al futbolista Sergi Roberto com a màxim exponent del territori en l'àmbit mediàtic després de convertir-se en el quart capità del FC Barcelona, s'afegeixen una sèrie de noms clàssics per a les nostres contrades: l'atleta Berta Castells, la ciclista Helena Casas i una llarga llista d'esportistes consagrats com Albert Casanovas o Raül Marín que enguany competiran en l'hoquei patins de Portugal, els torrencs Llorenç Gómez, Adri Frutos i Edu Suárez jugant en el primer nivell de futbol platja, la corredora Mireia Sosa o el jugador tarragoní de voleibol Carles Mora, qui tornarà a competir en la Superlliga després d'una recent experiència en l'estranger.

 

A aquesta llista abreujada cal afegir aquells esportistes que es troben en una etapa de creixement i que poden donar alegries en el present i en un futur pròxim. La vallenca Marta Galimany està gaudint d'un gloriós 2018 després d'una medalla de plata en els Jocs Mediterranis i un bronze en els europeus de Berlín i vol allargar el gran nivell de forma en el 2019. El jove Gerard Descarrega ja està consolidat en el màxim nivell però la seva joventut i ambició fan que no hi hagi sostres, situació idèntica a la d'una Ariadna Sánchez que es troba en les deu millors jugadores de pàdel del món.

 

Tot i que és possible que en la temporada 2018-2019 ens donin alguna alegria, tot fa preveure que serà la punta de l'iceberg per a esportistes com Ferran Siré, nedador reusenc del CN Tarraco que aquest pròxim mes d'octubre competirà en els Jocs Olímpics Juvenils que se celebraran a Buenos Aires (Argentina). Álvaro Gimeno, jugador de voleibol de Salou de 19 anys, ja ha debutat amb la selecció espanyola i apunta a convertir-se en un referent d'aquest esport en clau tarragonina. A més, els pilots tarragonins Jeremy Alcoba i Álex Toledo que enguany competiran en la categoria Moto3 del FIMCEV.

 

Ferran Siré pot convertir-se en un protagonista de l'esport del Camp de Tarragona els pròxims anys | CN Tarraco

 

Més cites esportives i socials

No s'han d'oblidar altres cites que marcaran l'agenda de l'esport del Camp de Tarragona. El pròxim mes d'octubre se celebrarà a Nantes (França) el Mundial on el Grup Xou Gran del Reus Deportiu buscarà tornar a penjar-se una medalla. Tota la campanya esportiva també quedarà marcada pel centenari del Club Natació Reus Ploms, sense oblidar que la capital del Baix Camp coneixerà a finals d'aquest 2018 si és escollida com a 'Ciutat Europea de l'Esport'. I, si no es torça res, l'alpinista tarragoní Òscar Cadiach afrontarà el nou repte que s'ha marcat per a la pròxima primavera: aconseguir fer cim en la quinzena muntanya més alta del planeta: el Gyachung Kang (7.952 metres).

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris