Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

MINUT A MINUT

Comença la jornada d'eleccions municipals d'aquest 26-M

Tito Ortiz denuncia el CF Reus: «He de lluitar pels meus drets»

El migcampista roig-i-negre, sense fitxa pels problemes econòmics de l'entitat, esclata davant la manca de solucions i vol enviar el club als jutjats
El veterà migcampista ha decidit denunciar el CF Reus | Joan Alfons López

 

Tito ha dit prou. El migcampista del CF Reus, un dels quatre afectats pels problemes econòmics que han impedit al conjunt roig-i-negre inscriure fins a quatre jugadors per a la temporada 2018-2019, ha estat el primer futbolista de la plantilla dels del Baix Camp que s'ha atipat de la situació que viu i ha decidit denunciar el club. Ho revelava aquest dimarts el Diari de Tarragona i el jugador s'ha explicat avui en els micròfons de la Cadena Ser: «Jo entenc que el club ha generat un problema i que és el club qui ha d'intentar resoldre'l i proposar una solució al jugador».

 

El motiu de la denúncia

Més enllà de la situació esportiva i personal que travessa Tito, hi ha un factor que ha provocat el canvi de xip a l'hora de decidir denunciar el club: «Jo he ofert una solució al club. Crec que era la més lògica, adient i coherent per la situació personal que visc. He demanat que m'oferissin un any més de contracte. En l'última conversa em van deixar clar que això no m'ho oferirien, que era impossible. Arribats a aquest punt he de lluitar pels meus drets com a futbolista professional i crec que el millor per mi i la meva família és denunciar el club per danys i perjudicis».

 

El migcampista demanava un any més de contracte per poder refer-se d'allò que suposa en el mercat futbolístic estar un any sense jugar: «Els clubs es fixen en les dades de les temporades anteriors dels futbolistes i jo he jugat de mitjana entre 25 i 30 partits cada temporada i de cop i volta es veurà que en la 2018-2019 hauré jugat zero partits o entre cinc i deu. Veuran una anomalia i es decantaran per no fitxar el Tito». El fins ara dorsal 24 del CF Reus afirma que, si no juga un nombre decent de partits, «això el que està fent és hipotecar el meu futur professional com a futbolista».

 

La resposta del club ha estat contundent ara i amb efectes retroactius: «Em van deixar clar que van tenir molts dubtes en la meva renovació a l'estiu perquè no em consideraven una peça important de l'equip. La solució més lògica era un any més de contracte, pressupostàriament no suposo un gran desgast pel club i les meves prestacions crec que han estat bones».

 

Parés, Tito i Llastarri segellen l'acord de renovació del futbolista aquest estiu | CF Reus

 

Acte de conciliació previ i possible marxa enrere

Abans d'acabar asseguts a la sala del jutjat, se celebrarà un acte de conciliació previ per intentar arribar a un acord previ a l'inici de tota la burocràcia jurídica. Tito no ha descartat que pugui retirar la denuncia, tot i que això dependria d'un canvi de mans a la Societat Anònima Esportiva: «No descarto que si es fa la venda del club i entra una nova junta directiva o un/s màxim/s accionista/es, poder parlar amb ells i veure si estan més receptius. Podria ser que retirés la denúncia». Passi el que passi, Tito veu molt difícil la seva continuïtat «sobretot amb l'actual directiva, el deute es força gran, cal fer pagaments a hisenda, s'ha de fer front de pagament de nomines de jugadors i empleats i es necessiten diners ja. La solució és la venda, que arribi capital com més aviat millor».

 

El català afirma que no s'ha sentit enganyat però sí que «no m'he sentit acompanyat pel club, crec que han generat un problema i era la seva responsabilitat solucionar-ho i no ho han fet, ha faltat humanitat, som jugadors però també persones, caldria un tracte més pròxim». Això sí, es desfà en elogis cap als companys del vestidor: «L'ambient al vestidor és extraordinari, és molt bo el dia a dia però això no impedeix que hi hagi preocupació per la situació d'incertesa que s'està vivint, és complicat competir cada setmana amb una plantilla limitada. Aquesta incertesa, a poc a poc, sí que es va introduint dins de la ment dels jugadors, potser a curt termini no ho notarem però a llarg termini això, si no es resol, pot provocar que esportivament els resultats no arribin».

Comentaris