La XI Ultra Trail de la Serra de Montsant, a punt

Dissabte participaran més de 550 corredors en les cinc curses diferents que formen la competició. La més dura tindrà una distància de 105 km i un desnivell positiu de 4920 metres
S'arriba a l'onzena edició de l'Ultra Trail de la Serra de Montsant | Naturetime

L’onzena edició de l'Ultra Trail de la Serra de Montsant ja està aquí. Serà dissabte quan uns 550 participants prenguin posicions per disputar a Cornudella de Montsant una nova prova organitzada per l’Agrupació Cultural Vila-seca sota la producció tècnica de Naturetime. Aquesta ‘Ultra Trail’, una de les més importants de la província, comptarà amb cinc modalitats on es repartiran els més de mig miler de participants.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

L'UT, la més exigent

105 quilòmetres de distància i un desnivell positiu de 4.920 metres és la millor definició per a l'Ultra Trail d’aquest 2019. El tram farà que es doni una volta sencera al Parc Natural de la Serra de Montsant i veurà augmentat en quasi un kilòmetre acumulat el desnivell positiu respecte a l’edició anterior. La prova servirà per atorgar cinc punts de qualificació per a la pròxima Ultra Trail du Mont-Blanch i s’haurà de completar en un màxim de 24 hores. L’exigència de les proves es reduirà en les altres quatre categories. En la ‘Long TSM’, la distància serà de 82 km i un desnivell positiu de 4.100 metres, mentre que a la ‘Half TSM’ el recorregut no superarà els 57 km i el desnivell es quedarà en 2.600 metres. Les dues proves quelcom més assequibles són la ‘TSM 26’ amb 26 km de circuit i 1.180 metres de desnivell positiu i la ‘TSM 10’ amb un traçat de 10 km i 480 metres de desnivell positiu.

La prova més dura tindrà trams nocturs | Naturetime

Cal recordar que l'Ultra Trail Serra de Montsant neix de la idea d’originar un encontre equilibrat entre un entorn natural d’un valor molt especial, com és el del Parc Natural de la Serra de Montsant; les persones que habiten els pobles integrats en el territori i els esportistes que, amb el seu fort compromís esportiu i humà, seran els que traçaran el recorregut que els uneix.

"Xavi Bartolo, protagonista del Sempre Nàstic. Vols fer-li alguna pregunta? Deixa'ns-la!" "❗ GIR 100% INESPERAT: El TAD fa marxa enrere i anul·la el descens del CF Reus a Tercera"