La plaça del CF Reus a Segona B val 452.022 euros fins dijous

La RFEF anuncia el mètode per escollir un substitut per al forat deixat pel CF Reus Deportiu. Els equips del grup V de Tercera i el Peralada, primers candidats de la llista
Imatge d'arxiu de la sala de premsa de l'Estadi Municipal de Reus | Joan Alfons López

 

La Real Federación Española de Fútbol ha anunciat aquest dilluns les condicions i els requisits que ha de complir el club que vulgui comprar la plaça del grup tercer de Segona Divisió B que ha deixat orfe el CF Reus Deportiu després de no posar sobre la taula l’aval exigit per l’estament presidit per Luis Gil. Després de l’acord realitzat per la Junta Directiva de la RFEF, s’ha obert un període de tres dies per a què els clubs que vulguin jugar en la categoria de bronze facin l’abonament de 452.022 euros.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Qui podrà optar a la plaça i per quin ordre?

Avui dilluns s’ha obert el període per poder informar a la RFEF de la intenció de comprar la plaça del CF Reus en el cas de poder-se permetre aquesta important despesa pròxima al mig milió d’euros. Tots els clubs de futbol de l’Estat tenen opcions d’aconseguir la plaça, tot i que en cas d’haver-hi dues o més entitats disposades a pagar, entraran en joc els condicionants per triar l’ordre dels candidats. Primarà per sobre de tot el mèrit esportiu segons l’article 194 del Reglament de la RFEF.

 

Primer optaran a la plaça aquells equips de Tercera Divisió adscrits en la mateixa federació d’àmbit autonòmic a la qual pertany l’equip descendit per impagament. En altres paraules, els primers que tindran opcions de fer-se amb el lloc del CF Reus seran els equips del grup cinquè de Tercera Divisió seguint l’ordre de la classificació amb la qual es va finalitzar la fase regular: L’Hospitalet, l’Atlètic Horta, el Sant Andreu i així successivament. Si cap dels 17 candidats (CF Reus B i CF Pobla no inclosos) apostés per pagar els diners demanats, el següent candidat seria el Peralada com a equip descendit de Segona B adscrit a la Federació Catalana. Si els gironins tampoc posessin els diners sobre la taula, es repetiria el procés però amb la resta dels grups de Tercera Divisió mitjançant el càlcul d’un coeficient i finalment serien els descendits dels altres grups de Segona B els darrers en tenir oportunitats.

 

La RFEF vol trobar el 80è equip de Segona B | Joan Alfons López

 

I si ningú pot pagar els 452.022 euros sol·licitats?

En el cas que cap equip del futbol estatal es fes càrrec dels diners demanats per la RFEF, aquesta rebaixaria la seva petició en un nou període de 48 hores per pagar 226.011 euros. Si no aparegués cap club interessat, es faria una tercera ronda on només s’hauria de pagar 113.005 euros. Si finalment ningú pagués, existiria una quarta ronda on la RFEF no demanaria cap euro a canvi i primaria exclusivament el dret esportiu, sortint beneficiat d’aquest hipotètic cas el CE L’Hospitalet, qui ascendiria als despatxos de franc.