La Superlliga Masculina 2 del SPiSP, suspensa definitivament

La Real Federación Española de Voleibol ha pres la decisió més radical de la història recent en la categoria de plata i suspèn la temporada. Els tarragonins ja no jugaran més
El CV SPiSP veu finalitzada la temporada pel coronavirus | Àngel Ullate

 

Ja és un fet: el Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau ha finalitzat la seva temporada de forma oficial. La competició del conjunt cooperativista ha estat la primera dels principals equips del Camp de Tarragona que ha estat suspesa definitivament després de l’expansió del coronavirus i de les mesures establertes des del govern que han acabat amb un estat d’alarma que s’allargarà, com a mínim, fins al pròxim 11 d’abril.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La Real Federación Española de Voleibol anunciava a última hora d’aquest dilluns la suspensió total i conclusió de la temporada 2019-2020 a la Superlliga Masculina 2 després de fer el mateix amb la màxima categoria la setmana anterior, convertint-se així en una de les primeres disciplines esportives que abaixa la persiana després de l’avanç del coronavirus pel territori espanyol.

 

No tothom estava d’acord

A diferència de la Superlliga Masculina, on la totalitat dels clubs amb representació masculina i femenina van donar el vistiplau a liquidar la competició, a la Superlliga Masculina 2 hi ha hagut quatre de les 48 entitats que no han votat a favor. La proposta d’Agustín Martín, president de la federació, va ser aprovada per 44 clubs, patint un vot en contra i tres abstencions. La votació va concloure el passat dimecres però aquestes petites discrepàncies van endarrerir la suspensió final.

 

La RFEVB ha pres la decisió de liquidar la temporada a la Superlliga 2 | Joan Alfons López

 

Després de la votació dels clubs, la Comissió Executiva Permanent de la federació va validar els resultats i ha donat per suspesa la competició des del dia 18 de març perquè «els clubs de Superlliga 2 necessiten conèixer el futur immediat de la competició per resoldre contractes dels seus esportistes i cos tècnic per adquirir el posicionament adient a curt i mitjà termini».

 

Després de la suspensió del torneig, el principal dubte de tots els participants és què succeirà amb els ascensos i descensos. El mateix succeeix a la màxima categoria. El comunicat federatiu ha posposat aquesta decisió que haurà de prendre l’òrgan corresponent de la RFEVB «en el moment adient». Fins aleshores, punt final a una temporada on el SPiSP es trobava a només un partit de l’ascens després de certificar el seu bitllet per al playoff d’ascens.

Més notícies de la categoria Esports