Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Xavi Bartolo veu pròxim el final del CF Reus si no apareix un comprador

Xavi Bartolo perd part del seu optimisme després de les sortides de Fran, Èdgar, Vitor, Shaq i Mikel. Reconeix que volia jugar i carrega contra l’AFE

 

Xavi Bartolo s’ha tornat a posar davant de les càmeres per fer de portaveu del CF Reus. Ho ha fet en una de les setmanes més delicades de l’actualitat ganxeta després de la sortida dels cinc darrers futbolistes que havien denunciat: Vitor Silva, Èdgar Badia, Fran Carbia, Mikel Villanueva i Shaq Moore. Dos més s’uniran a la llista pròximament: Jesús Olmo i David Querol. Davant aquest panorama, Bartolo no pot amagar que ha perdut part de l’optimisme que el caracteritza: «Sempre he estat molt optimista però el cap dur d’aquesta setmana ens ha fet mal a tots, a mi també. Segueixo sent optimista però és evident que ara ho sóc un pèl menys, estic més indecís i no tinc clar cap on anirà la situació del club».

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Tot i que conserva algun racó per a l’esperança, Bartolo creu que el final del CF Reus tal com el coneixem està a la volta de la cantonada si no apareix un comprador. Qüestionat sobre si el 10 de març, data on es podrien complir novament tres mesos de mensualitats endarrerides als jugadors si no arriben diners, seria una nova data límit, el lleidatà afirma que «no li veig tant recorregut a tot plegat, veig un recorregut molt curt, no sé si serà el 31 de gener o abans».

 

Partidari de jugar

LaLiga comunicava al club a primera hora del matí que no prosperava la petició d’ajornament del matx contra el Málaga i del duel contra el Numancia i Bartolo ha mostrat la seva satisfacció: «Jo era partidari de jugar, les condicions són les que són i tampoc varia molt des de l’inici de la lliga on vam tenir un nombre de fitxes similars. Sempre hem competit en desavantatge respecte als rivals, podríem dir que hem adulterat la competició des del primer moment, fa dinou jornades que passa».

 

Xavi Bartolo durant la compareixença de premsa abans de visitar el Málaga | Joan Alfons López

 

El comunicat de LaLiga també ha deixat clara la conseqüència més dura cap a l’entitat: l’expulsió del futbol professional durant cinc anys. En aquest sentit, Bartolo deixa clar que «si hi havia l’objectiu de liquidar el CF Reus, està clar que no era partidari. No sé quina és la intenció amb aquest missatge però si algú tenia la intenció que fos el principi del final, no és així i toca jugar. Veia estrany que la Federació acabés suspenent el partit veient que aquesta situació, tot i que ara és més greu, no deixa de variar tant respecte a alguns partits de la primera volta».

 

Missatge als jugadors

Un dels factors claus de les darreres hores per veure perillar la disputa del partit és la pressió que ha efectuat la plantilla ganxeta. La majoria dels jugadors no volen competir en aquestes circumstàncies tot i que no es poden negar públicament a jugar perquè tenen un contracte en vigor i, a hores d’ara, al corrent de pagament. Bartolo ha deixat clar que «si els jugadors són partidaris que això fos el final del camí, aquesta no és la meva visió ni la dels treballadors. Si hi ha jugadors que prefereixen no jugar, els hi he dit a tots, un per un, que qualsevol resposta a nivell personal que no sigui competir amb normalitat se l’han de pensar bé. Com a entrenador, he estat ferm defensor de la seva actitud però està clar que en aquests moments no em trobaran ni davant del club ni davant de l’opinió pública».

 

El tècnic lleidatà ha afirmat que «no sé si aquest projecte tindrà una, dues o 23 jornades més però els aconsello que no prenguin una decisió de la qual es puguin penedir». Bartolo ha tractat altres questions com la sortida de dos pilars com Fran Carbia i Èdgar Badia, també ha analitzat el paper d’Olmo i Querol a Málaga després de les denúncies cursades i altres qüestions com la presència d’AFE en l’entorn del vestidor. Sobre aquests darrers, Bartolo afirma entendre que fan la seva feina defensant els interessos dels jugadors però assegura que, com a tècnic, li fan la guitza: «Si pogués parlar amb la gent d’AFE, discreparia. Crec que abans d’animar els jugadors a que la millor mesura és intentar fer un procediment abreujat que acabi amb la desaparició del club, han de pensar que al club hi ha més gent treballant».

 

Pots recuperar la roda de premsa íntegra de Xavi Bartolo en el vídeo de la part superior al text.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris