Xavi Bartolo vol ja la primera victòria per regalar-li a l’afició del Nàstic

Xavi Bartolo, tècnic del Nàstic, té clar que contra l’Andorra només val la victòria per oferir-li a l’afició. Destaca l’atípica pretemporada del rival
Xavi Bartolo observant el seu equip al costat d'Abel Mourelo | Joan Alfons López

Al Nàstic només li val guanyar. Per començar a sumar de tres en tres, per abandonar la plaça de descens a Tercera Divisió que ara és totalment anecdòtica, per confirmar amb resultats el bon treball que realitza l’equip i, sobretot, per donar una alegria a l’afició: «L’hauríem d’haver regalat en el primer partit però no vam ser capacos, li agraim tot a l’afició del Nàstic. Quan ha hagut de fer un desplaçament i l’equip l’ha necessitat, sempre han estat. No és habitual que els equips juguin fora i tinguin una afluència d’aficionats importants. Per això estem obligats, i sobretot a casa, a donar-los una alegria».

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Un Andorra inesperat

Per aconseguir aquest primer triomf, caldrà superar un Andorra que arribarà a Tarragona gaudint d’una Segona B impensable per ells fa vuit mesos. Aleshores l’equip estava a la zona mitjana de Primera Catalana i un meteòric ascens a Tercera i la compra de la plaça del CF Reus a Segona B l’han portat a la categoria de bronze havent de remodelar una plantilla confeccionada a cop de talonari. Bartolo comenta la pretemporada gens normal dels andorrans: «Han tingut una pretemporada atípica i irregular, van començar estant a Tercera i van optar a la plaça de Segona B, és un club amb possibilitats logístiques i econòmiques per adaptar-se a la categoria, han arribat jugadors importants no només de Segona B, també de categories superiors», ha explicat Bartolo.

Més tranquil ha estat l’estiu a Tarragona, tot i que els canvis respecte a temporades anteriors són tan radicals que Bartolo torna a demanar paciència per veure la millor versió del seu equip sobre la gespa: «Estem en un procés d’aprenentatge del jugador que tenim, fet que ens fa tenir dubtes de la idea i de concepte general d'allò que volíem que fer l’equip en l’àmbit defensiu i ofensiu, ens calen passos per veure l’equip que volem i que competirà en plenitud en aquesta categoria».

Tancar el mercat abans de l’inici de lliga

El tècnic lleidatà ha tornat a aprofitar una compareixença de premsa per fer una petició. Considera Bartolo que els mercats de fitxatges s’haurien de tancar abans de començar la lliga de forma oficial: «Començar les competicions i tenir el mercat obert és una bogeria pels jugadors, pels directors esportius, pels entrenadors, etc. Hi ha jugadors que tenen clar que formaran part d’un projecte però d’altres no. T’enfrontes a un rival i no saps si un jugador teu estarà amb ells la setmana vinent, no beneficia ningú. Dos o tres dies abans de començar la lliga s’hauria de tancar el mercat, tots ens adaptaríem».

L’equip s’ha entrenat aquest matí a les instal·lacions annexes del Nou Estadi en la que ha estat la penúltima sessió preparatòria del matx contra l’Andorra de diumenge a les 19.00 hores. Damián Petcoff segueix arrossegant lleugeres molèsties al genoll, Pedro Martín no s’ha entrenat avui al 100% però no corre perill la seva participació diumenge i Gerard Oliva va agafant la forma tot i que encara li resten dues o tres setmanes. Les úniques baixes assegurades per al matx són els lesionats Javi Márquez i Pol Prats i el sancionat Pol Ballesteros.

"🏀Comença la Lliga Catalana amb el CBT, el Valls i el Salou i un triple derbi tarragoní" "⚽ El CF Pobla busca el segon triomf a Tercera i el Nàstic juvenil s’estrena a Lleida"