La Gran Festa de la Calçotada a Valls 2018

Què fer amb els calçots que sobren d'una calçotada? 4 receptes d'aprofitament

Us proposem unes receptes per aprofitar al màxim aquest producte de temporada

És temps de calçots i no podem deixar de pensar en aquest aliment tan aclamat de la nostra terra. El fet que es consumeixi durant pocs mesos l'any, fa generar un gran desig al seu voltant.

La calçotada en si, més que una recepta culinària és una tradició festiva catalana, un ritual social i gastronòmic, l'oportunitat de reunir-te amb els amics o família per passar el dia al camp i gaudir de la brasa, d'aquesta hortalissa, de la salsa de romesco i de la companyia. Tot i ser uns grans amants dels calçots, sovint no fem bé els comptes i en sobren, siguin cuits o crus. En aquestes ocasions i per no caure en el malbaratament alimentari, us deixem unes idees per cuinar el calçot més enllà de la calçotada.

Com sempre, la creativitat a la cuina serà un dels factors més importants, els podem preparar de moltes maneres: saltats, al forn, al vapor, arrebossats, en crema o inclús fer una bona truita de calçots que queda deliciosa.

Si no teniu prevista cap calçotada pròximament i llegint aquestes línies us ha vingut un antull de menjar calçots, podeu comprar un manat a la verduleria o al mercat i seguir aquestes quatre senzilles receptes per cuinar el calçot sense anar de calçotada, segueix el pas a pas.


Comentaris