La Terra Alta ja té Ruta del Vi

L'oferta inclou activitats enoturístiques, visites arquitectòniques i d'altres per a la familia i els amants de la Garnatxa Blanca.
Un gotim de garnatxa blanca de la Terra Alta | Cedida

 

Aquest divendres 18 de gener es presenta a Gandesa la Ruta del Vi de la Terra Alta, un projecte col·laboratiu entre el Consell Comarcal de la Terra Alta i la Denominació d’Origen Terra Alta que suposa un important pas endavant en la promoció de l’oferta enoturística de la zona. Des d’un punt de vista global i conjunt, involucrant a tots els actors que intervenen, des dels cellers fins a restaurants, associacions culturals, empreses d’allotjament o d’altres que ofereixen serveis turístics.

Una nova iniciativa de la DO Terra Alta

La presentació de la Ruta del Vi tindrà lloc a les 19h a l’Oficina Municipal de Turisme de Gandesa de la mà de Carles Luz, president del Consell Comarcal de la Terra Alta, i Joan Arrufí, president del Consell Regulador de la DO Terra Alta. Servirà per donar a conèixer el material divulgatiu de la Ruta, on es poden consultar les diferents activitats enoturístiques que s’ofereixen a la comarca. A l’acte hi serà present també David Esteller, consultor especialitzat en enoturisme i director de Tourislab SL, empresa encarregada —juntament amb DCB Turisme— de la recerca i estructuració de l’oferta enoturística de la Terra Alta per desenvolupar la Ruta del Vi.

Activitats al voltant de l'enoturisme

El treball realitzat posa de manifest la importància de la segmentació i l’especialització de l’oferta enoturística, amb activitats de diferent temàtica i adreçades a diferents públics. En el material divulgatiu es presenten els cellers que ofereixen visites així com altres activitats d’enoturisme com ara cursos d’iniciació al tast de vins, tastos verticals, tallers de verema o visites arquitectòniques i històriques.

 

A més, es proposen activitats gastronòmiques, experiències per a famílies o propostes entre vinyes per a descobrir aquest territori vinícola reconegut com l’ànima de la Garnatxa blanca. Amb aquesta iniciativa es busca popularitzar la comarca com a destí enoturístic, no només a Catalunya sinó també a escala internacional per tal de beneficiar a tots els agents involucrats i potenciar el model territorial i econòmic de la comarca.

La Ruta del Vi de la Terra Alta | Cedida