Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

Un detingut a Tarragona en un operatiu contra una xarxa criminal de tràfic de persones i sostracció de menors

URGENT

Un ciclista, ferit greu després d'accidentar-se a Roda de Berà

Un altre abocador

Els pobles d'Almatret, Maials, Llardecans i dotze més de la Ribera d'Ebre estem en lluita contra la construcció de un macro abocador industrial de classe II, amb una superfície de 34 Ha. al terme de Riba-Roja, i curiosament, situat més a prop de les poblacions d'Almatret i Maials que de la mateixa Riba-Roja.

 

La tramitació va començar l'any 2008 per l'alcalde Sr. Aparicio i va comptar amb l'oposició frontal del regidor i ara actual alcalde Sr. Antonio Suàrez Franquet. Un mail firmat pel regidor Sr. Suàrez, que es va fer córrer per tot el poble, el dia 12-12-2008, aquest mail animava als vilatans a anar al ple del dia 18 de desembre on es votaria aquest conveni, i en un apartat concret deia: "Aparicio definitivament hipoteca el poble i el nostre futur, a canvi de promeses. El conveni si el llegiu bé és un xec en blanc a l'Empresa".

 

Inicialment fou l'empresa Urbaser, filial d'ACS del Sr. Florentino Pérez, qui es va fer càrrec de la construcció i explotació. Actualment compta amb l'entrada de l'empresa Griñó, constituint la societat Lestaca Proyectos, S.A.

 

Des del febrer de 2016 el Sr. Suàrez es el Director dels SSTT a les Terres de l'Ebre del DEPARTAMENT DE TERRITORI I SOSTENIBILITAT, i segueix com alcalde (jutge i part).

 

Tan falsa és la condició humana d'alguns?, i més quan s'hi barreja la política, que, pel que estem veient, "tot s'hi val", o també podríem aplicar-hi allò de: el fi justifica els mitjans; però en aquest cas s'hi escauria millor: els mitjans han justificat el fi.

 

Quina llàstima Senyor Suàrez; no vengui aquest projecte com una cosa important, gairebé necessària, pels Riba-Rojans. No es així. En tot cas sí que serà important per a vostè i no menys per a la seva carrera política, que de ben segur arribarà lluny, ja que una instal·lació d'aquesta mena pot ser que li "apanyi" de moment una mica els comptes, però a la llarga només quedarà MERDA PEL TERRITORI, i fent cas dels nostres avantpassats, això es tradueix en pa per avui i gana per demà. Miri mes enllà pel seu poble, tant vinculat i, per cert, tan apreciat pels habitants d'Almatret, amb vincles molt sovint de parentiu, i busqui altres projectes nets i sostenibles sense malmetre'ns el territori.

 

Ignasi Florensa

Un defensor del territori.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris