Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Les pluges provoquen un augment del cabal de l'Ebre

A Saragossa s'han superat els 7 metres i s'espera que arribi a Tortosa més reduït a partir de diumenge a la nit
El riu Ebre presenta un cabal força elevat aquest dissabte | @saihebrocpc

 

Les zones del Cantàbric i l’Alt Ebre han patit un fort episodi de pluges i nevades aquesta setmana que han provocat una important i espectacular crescuda del riu Ebre. Aquest dissabte, 26 de gener, el seu cabal superava els 7 metres d’alçada al seu pas per la població de Novillas, a Saragossa, i està previst que comenci a baixar a partir de demà diumenge.

 

L’alcalde de Novillas ha afirmat que el punt màxim de crescuda del riu Ebre al seu pas per aquest municipi serà la matinada d’aquest diumenge. De fet, l’aigua ja està inundant diversos camps de cultiu del municipi, fet bastant habitual.

 

El cabal augmentarà al seu pas per les Terres de l'Ebre a partir de diumenge a la nit

A Saragossa el riu Ebre podria créixer fins als 1.600 metres cúbics per segon fins al final del diumenge. D’aquesta manera, aquest elevat cabal s’anirà traslladant cap a les comarques de Tarragona, tot i que de manera més reduïda, fins a la seva desembocadura. A la capital del Baix Ebre s’espera que hi hagi cabals sostinguts de 350 metres cúbics per segon, segons ha informat la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE). S'espera que la crescuda del riu Ebre al seu pas per les Terres de l'Ebre arribi a partir de diumenge a la nit i a inicis d'aquesta propera setmana. 

 

Segons la CHE, el nivell màxim de cabal del riu Ebre al seu pas per Tortosa d'aquest mes de gener es va registrar aquest divendres, 25 de gener, quan es va arribar a 334 metres cúbics per segon al punt del migdia. 

 

Les pluges han deixat fins a 300 l/m² 

La conca alta del riu Ebre ha patit durant uns dies un episodi d’intenses precipitacions que han deixat entre 75 i 300 litres per metre quadrat. A més, a partir de tan sols 700 metres ja hi va nevar. D’aquesta manera, la neu fosa de cop ha fet pujar molt notablement el cabal dels rius Ebre, Nela i Jerea.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris