Imatge de la nevada al puig de Montagut, a Querol

Fotos i vídeos: Calamarsa i neu a cotes baixes al Camp de Tarragona

De cara a dissabte i diumenge, els núvols marxaran i tindrem sol

Les previsions metereològiques ja van avisar: la neu arribaria, aquest divendres, a cotes baixes, fins als 500 o 600 metres. I així ha sigut, les comarques tarragonines comencen a quedar emblanquinades. A la zones més altes del Baix Camp, l'Alt Camp, la  Conca de Barberà o el Baix Penedès, com ara les muntanyes de Prades,  la serra de la Mussara o la serra del Montmell, ja estan veient els primers flocs de neu. Mentrestant, a les zones més baixes i tocant al mar una lleugera calamarsa ha sigut el preludi de la pluja que està afectant el nostre territori.

La baixada de temperatures i l’arribada de precipitació ja estan deixant neu al Camp de Tarragona la tarda d’aquest dia de Sant Josep, a les portes del primer cap de setmana amb el confinament comarcal flexibilitzat. Tot plegat en un cap de setmana on deixem enrere les temperatures primaverals dels últims dies i tornem a un ambient més hivernal.

I això passa precisament el cap de setmana on donem oficialment la benvinguda la primavera. Entrarem en aquesta estació exactament a les 10.37 hores d’aquest dissabte, 20 de març. A partir de demà els dies seran cada cop més llargs: cada dia el Sol sortirà un minut i mig abans al matí i es pondrà uns tres minuts més tard que el dia anterior.

A continuació us deixem amb algunes imatges que alguns afortunats han compartit a les xarxes en trobar-se amb aquesta petita nevada la tarda d’aquest divendres.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pel que fa a la previsió del temps per demà dissabte i diumenge, els núvols marxaran i tindrem uns dies radiants, tot i que amb temperatures baixes. Cal destacar la diferència de temperatures respecte el dia i la nit, ja que quan marxa el sol aquestes cauen en picat.