Imatge de la calamarsada a Constantí el 26 de març del 2020

Imatges: Calamarsada sorpresa al Camp Tarragona amb trons i fred molt atípic

Diversos xàfecs intensos cauen des del migdia d’aquest dijous a la zona, mentre que a les cotes més altes s'ha tornat a veure nevar

L’hivern ha arribat de cop i aquest dijous, 26 de març, ens està deixant tots els seus ingredients en forma de fred, pluja, neu i, fins i tot, pedretes de gel. I és que l’aire molt fred que tenim en altura a causa de la irrupció d’una massa gelada provinent pràcticament de Sibèria ha fet desplomar els termòmetres fins a valors hivernals atípics per l’època amb algunes sorpreses incloses. 

Després d'un matí molt mogut a Girona i Pirineu amb pluja, calamarsades intenses i nevades en cotes relativament baixes, a partir del migdia d'aquest dijous, 26 de març, els xàfecs han començat a caure a diversos punts de Catalunya. Ahir ja es va veure una petita enfarinada de dimecres a la zona de Prades, i avui els ruixats estan afectant especialment aquest migdia el Camp de Tarragona, on alguns són intensos  amb alguns  llamps i trons. Amb tant d’aire fred en alçada, els patacs d’aigua estan deixant calabruix o calamarsa, com per exemple a la ciutat de Reus, però també neu a partir d'uns 600 o 700 metres, puntualment per sota. La calabruixada del nord de Reus ha deixat jardins i alguns cotxes o teulades una mica emblanquinats durant uns minuts per aquestes petites pedres de gel. Un ruixat que ha accentuat encara més la sensació de fred de cru hivern. Aquestes són algunes de les imatges que ens arriben des del nord de Reus:

Nevades i més xàfecs a la vista

A més de la calamarsada a les cotes baixes del Baix Camp, a partir d'uns 700 metres aquestes precipitacions han estat en forma de neu,  veient-se nevar de forma anecdòtica, per exemple, a l'Albiol o Almoster, així com a la zona dels Ports de les Terres de l'Ebre. La previsió indica que, al llarg de tota la jornada, els xàfecs poden seguir apareixent de forma dispersa i irregular, amb algun moment de ruixat intens acompanyat de calamarsa. La cota de neu es mourà entre els 400 i 600 metres en els moments que baixi més, però en general seran emblanquinades.