AQUESTA NIT

🚒 Ensurt a la Platja de Calafell per una fuita en una bombona de gas butà

El Priorat i la Ribera d'Ebre van fregar o superar els 40º ahir dimarts, i avui es repetirà

Tots aquests registres es van donar en comarques interiors. Aquest dimecres es manté la màxima alerta per l’onada de calor que començarà a afluixar dijous
La calor serà extrema també aquest dimecres | Arxiu

 

En aquests moments, ens trobem en el punt àlgid de l’onada de calor i ahir dimarts, 23 de juliol, es van assolir les temperatures més altes del que portem d’aquest episodi amb fins a 12 comarques fregant o superant els 40º, bàsicament ubicades a l’interior de Catalunya, on la situació és més crítica. Tot el territori continua en alerta màxima dimecres per valors extrems, mentre que dijous ja començarà a afluixar la calor.

 

Municipis del Segrià, la Segarra, Garrigues, l’Urgell, el Pla d’Urgell, el Pallars Jussà, Osona, Bages, Alt Urgell, Ribera d’Ebre, Priorat i Noguera van registrar aquestes temperatures extremadament altes. Aquest és el llistat de les excepcionals xifres, tot i que no de rècord, registrades dimarts a les estacions del Meteocat:

 

 

L’onada de calor continua, però ja es veu el final

Aquest dimecres no hi haurà canvis i la calor seguirà sent molt extrema arreu amb alertes esteses a tot Catalunya. No obstant, un dia més la pitjor part se l’enduran les comarques interiors, on molts termòmetres es mouran entre els 37º i 40º, localment per sobre. L’alerta emesa pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) en tota aquesta zona és de color vermell, el nivell més alt possible:

 

Mapa d'alertes per calor extrema aquest dimecres | Meteocat

 

A la resta del territori les màximes se situaran entre els 32º i 37º amb una marcada sensació de xafogor a la costa. La previsió indica que dijous ja afluixarà la calor, mentre que de cara al cap de setmana arribarà un descens més clar dels termòmetres amb valors més normals per l’època i alguns ruixats i tempestes. Consulta aquí la previsió meteorològica completa per a les properes hores. 

 

El risc d’incendi també continua molt elevat, especialment a la meitat sud de Catalunya, mentre que, tot i la intensa calor, no s’espera que en cap cas s’assoleixin els rècords de la històrica onada de calor de finals de juny que va superar qualsevol situació viscuda anteriorment.