GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Dissabte força tranquil però diumenge torna el fort vent a Tarragona

El temporal de mestral pot ser important a tot el territori amb temperatures més baixes. L’arribada d’un front portarà alguns xàfecs al nord de Catalunya diumenge

 

El temps mogut que estem tenint aquestes últimes hores, amb fortes ventades arreu i neu al Pirineu, poc a poc anirà deixant pas a una situació més tranquil·la entre divendres i dissabte, tot i que seguirà el vent al sud de Tarragona. De fet, el primer dia del cap de setmana serà molt estable i amb temperatures més altes. No obstant, diumenge arribarà un nou front que possiblement porti un temporal important de vent a tot Tarragona. També hi haurà canvis a la resta de Catalunya en forma de vent, alguns xàfecs, més fred i baixada de la cota de neu.

 

El vent ha estat molt intens aquestes últimes hores a Tarragona però fins dissabte anirà a la baixa. No obstant, sembla que tornaria amb molta força de cara a diumenge, ja que el mestral seria notícia amb ràfegues fortes o molt fortes a tot el territori, especialment a les Terres de l'Ebre. Un vent que superaria els 100 km/h a l’Ebre i sud del Camp de Tarragona. També es deixaria sentir a tota la meitat sud de Catalunya, inclús l'àrea de Barcelona. 

 

Una previsió que haurem d’anar seguint amb atenció per veure si s’acaba complint, ja que la situació pot ser complicada. A la resta del territori sembla que no es deixaria sentir tant el vent, tot i que al nord de l’Alt Empordà si que hi bufaria.

 

El vent bufarà amb força diumenge al sud de Catalunya | Xavi Cabo

 

Dissabte força tranquil i canvis de cara a diumenge

De moment, dissabte dominarà el sol amb tan sols alguns núvols alts i prims al nord de Catalunya, mentre que a la Vall d’Aran i zones d’influència encara hi haurà alguns xàfecs al matí amb neu a 1.300 metres. Les temperatures pujaran més i tindrem menys fred a prop de la costa, on la majoria de màximes es mouran entre els 9º i els 14º, més fredes al Pirineu i zones interiors, on també hi pot haver alguna boira matinal. El vent anirà a la baixa a l’Ebre però es mantindrà al nord de l’Alt Empordà.

 

La part meteorològica més moguda del cap de setmana arribarà diumenge, quan un front atlàntic ens tornarà a creuar amb més intervals de núvols i a la tarda cauran xàfecs entre Barcelona, Girona, Pirineu i Prepirineu, amb neu es mourà entorn els 1.000 metres però que baixarà fins els 800-600 metres a última hora.

 

La tarda de dijous ha estat mol fotogènica a la comarca d'Osona i al Valles Oriental | Enric Navarrete

 

A més, es reactivaran les precipitacions a la cara nord del Pirineu, on la neu caurà entre els 1.200 i els 1.500 metres inicialment però anirà baixant fins a situar-se per sota dels 1.000. Res a veure, però, amb la forta nevada de les últimes hores que ha deixat més de 70 centímetres de neu a zones de la cota 1.500. Les temperatures també aniran baixant i farà més fred a migdia, sensació de fred reforçada pel vent. 

 

Mapes de previsió per aquest cap de setmana | Catalunya Méteo

   

Propera setmana amb vent, fred i poques precipitacions

De cara a la propera setmana, sembla que seguirem amb la mateixa dinàmica de ventades, ambient fred i poques precipitacions. Aniran creuant alguns fronts que deixaran nevades a la cara nord del Pirineu i tan sols alguns ruixats dispersos i puntuals a la meitat nord de Catalunya amb una cota de neu d’entre 700 i 800 metres. No es veu cap temporal a mig termini.