Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Nou aiguat a Tarragona amb la formació de trombes marines

Aquest dimecres a la tarda ha tornat a ploure amb ganes a la ciutat després de les fortes tempestes de les últimes hores i en total s'han acumulat més de 200 l/m2
Imatge de la tempesta al Camp de Tarragona | Tony

 

Les tempestes han tornat al Camp de Tarragona aquest dimecres després dels intensos aiguats de les últimes hores. De fet, la tarda ha estat altre cop ben moguda i s'han acumulat  81 l/m2 en en dues hores amb nombroses inundacions. Un autèntic diluvi que se suma als 131 l/m2 recollits des de dimarts al vespre, donant un total de 222 l/m2 acumulats en tot l’episodi en alguns punts de la ciutat. Una autèntica barbaritat de litres a causa de les tempestes estàtiques que han caigut

 

Cap a l’hora de dinar s’han format noves precipitacions a sobre del mar que han anat entrant a punts del Baix Camp i del Tarragonès amb llamps i trons i fortes precipitacions que estan sent molt locals. A més, la tempesta ha provocat dues trombes marines, o mànegues, davant de la costa que s’han pogut veure des de Cambrils o Tarragona ciutat mateix, i ha deixat inundacions i incidències similars com les dels aiguats d'aquesta nit. Aquestes són algunes de les imatges publicades a les xarxes socials:

 

Per què tromba marina i no un tornado?

Una tromba marina, o mànega, es forma al damunt del mar i es produeix quan, d’un o diversos núvols de tempesta, sorgeix un remolí de vent en forma d’embut que es despenja fins a l’aigua marítima. No arriben a terra, tot i que alguna d’elles pot fregar la línia de la costa en algunes ocasions. No acostumen a causar grans incidències i van associades a un temps molt inestable, com el que estem tenint aquests dies.

 

Són diferents, per tant, dels tornados, aquests violents remolins de vent que tenen lloc a terra ferma en un context de fortes tempestes. En aquest cas, les incidències i el grau de destrucció poden ser importants segons el nivell del tornado.    

 

Previsió per a les properes hores

Les tempestes que han aparegut aquesta tarda són molt locals i no tenen res a veure amb el temporal que hem tingut aquestes últimes hores pel que fa a l’extensió. No obstant, poden ser encara intenses a la Costa Daurada i deixar nous patacs d’aigua i algunes incidències. Dijous tot plegat serà història.

 

Tanmateix, les precipitacions s'estan desplaçant en direcció al Baix Penedès, després de deixar una gran quantitat d'aigua i incidències al Tarragonès, on han caigut 80 litres per metre quadrat.

 

Afectacions a la R16 per la pluja

A causa de les fortes pluges que estan caient ara mateix sobre diverses àrees del Tarragonès, hi ha incidències en el transport públic. La línia de tren de Rodalies R16 ha fet tallar la circulació de trens entre Port Aventura i Tarragona. Tant el d'anada com el de tornada han estat afectats, i el tren en direcció Barcelona ha pogut reprendre el seu recorregut, això sí amb retràs i per vies alternatives. Pel que fa els trens en direcció a Tortosa es troben de moment aturats amb retards acumulats que arriben als 45 minuts.

 

Rodalies ha informat que la circulació de trens entre Port Aventura i Tarragona, s'ha restablert a les 17.10 amb 60 minuts de demora.

 

Un cotxe atrapat per la pluja sota un pont a Sant Pere i Sant Pau

A causa de la gran acumulació d'aigua de la pluja que ha caigut a la ciutat de Tarragona, hi ha hagut alguns incidents causats pels aiguats al barri de Sant Pere i Sant Pau. Un cotxe ha quedat  atrapat sota un pont i s'ha col·lapsat el trànsit davant de la facultat de Sescelades a Sant Pere i Sant Pau.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris