MINUT A MINUT

🔴Nova manifestació improvitzada al centre de Tarragona

ÚLTIMA HORA

❗ Convoquen una vaga general per al pròxim divendres, 18 d'octubre

Una tempesta il·lumina el cel del Camp de Tarragona

S'esperaven xàfecs però la forta tempesta ha agafat per sorpresa moltes persones
Imatge d'un dels llamps de la tempesta a Reus. | Laia Solanellas

 

L'olor de terra mullada va cara els últims mesos al Camp de Tarragona, però aquesta nit d'aquest dimarts, 8 d'abril, pels volts de les onze una tempesta ha sorprès les comarques tarragonines. Tot i que s'esperaven xàfecs i fins i tot alguns d'ells localment acompanyats de tempesta, la intensitat d'aquesta ha agafat per sorpresa a molts i és que feia molts mesos que el cel no s'il·luminava d'aquesta manera a través dels llamps que han caigut.

 

Imatge del radar i la taca ben vermella de tempesta. | meteo.cat

 

Ha durat poc, però ha estat intens. El radar mostrava una taca d'un vermell intens que s'ha format de sobte i ha descarregat amb força per allà on ha passat. De fet, fins i tot, algunes persones comentaven a les xarxes socials que els llamps i trons feien saltar l'alarma dels cotxes i han deixat sense llum més d'una part de nuclis urbans momentàniament. 

 

La tempesta ha escombrat la majoria de comarques tarragonines i malgrat l'espectacularitat d'aquesta les xifres de litres acumulats no han estat gaire generoses. A Reus, per exemple, en el breu període que ha descarregat ha deixat entre 6 i 7 litres depenent del barri, a Riudoms, Falset i Riudecanyes 7 litres, però a la zona de l'Albiol només ha caigut 1 litre..., en definitiva, més soroll que altra cosa. Durant el preludi de la tempesta el vent ha estat protagonista amb ràfegues que han arribat als 50 km/h.

 

La tempesta causa destrosses al campanar de Riudecanyes

La tempesta ha deixat algunes destrosses en alguns municipis, com és el cas de Riudecanyes, al Baix Camp. La pluja i els llamps han fet malbé part del campanar de l'església de Sant Miquel del municipi, d'on s'ha desprès part de la cornisa. D'altra banda, els Bombers han hagut d'actuar el matí d'aquest dimarts per un sanejament de façana al carrer Benidorm de Reus, per un despreniment de menor importància. 

 

Més llampegades durant la tarda de dimarts

Gairebé un centenar de llamps van originar-se la nit de dilluns, amb el pas de la tempesta per terres tarragonines | Meteocat

 

El temps insegur continuarà aquesta propera jornada de dimarts, quan després d'una treva de clarianes i sol, a la tarda tornaran a aparèixer les tronades al nord de la demarcació, i localment arribarien al litoral tarragoní i al Camp de Tarragona com ha passat aquesta nit. Encara que els registres tornaran a ser poc importants, no descartem algun breu aiguat i més llampegades. Aquesta tarda i vespre de dimarts, els aficionats a la fotografia meteorològica tindran una nova oportunitat per caçar tempestes.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris