Reus s'emporta la pitjor part de la ventada i els Bombers superen les 200 atencions al Camp de Tarragona

En destaquen registres huracanats com els 143 km/h de l'Hospitalet de l'Infant
Els Bombers de la Generalitat retirant la teulada metàl·lica de Benissanet amb l'ajuda d'una grua de gran tonatge | ACN

 

La ventada s'ha intensificat aquesta tarda arreu de Catalunya i els Bombers ja han rebut un total de 448 avisos fins al vespre d'aquest diumenge, des del vespre d'ahir. Gran part de les actuacions són per retirar arbres caiguts o a punt de caure, elements estructurals de la via pública com fanals, tendals, tanques o cartells, i sanejar alguna façana. Cap persona ha resultat ferida. Els avisos als Bombers es concentren a la regió d'emergències del Camp de Tarragona (205), notablement per sobre de les alertes a Girona (29), Regió Metropolitana de Barcelona Sud (94) i Lleida (42).

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

D'entre les atencions i trucades, Reus és —de llarg— el municipi de Catalunya des d'on s'han registrat més avisos al 112, amb Cambrils i Tarragona també al capdavant. La ventada d'aquest diumenge afecta en especial al Baix Camp i el Tarragonès, en el cas de la demarcació tarragonina.

 

 

El telèfon d'emergències supera les 850 trucades per la ventada

El telèfon d'emergències 112 ha rebut un total de 853 trucades durant la jornada per la ventada, la majoria d'elles, de llarg, a la comarca del Baix Camp. Segons les dades de les estacions automàtiques de Meteoclimatic i Meteocat, destaquen registres com els 143 km/h de l'Hospitalet de l'Infant, els 138 km/h de la Riba o els 132 km/h de l'Albiol.

 

Com a incidència més destacada, a Benissanet (Ribera d'Ebre), les ràfegues de fins a 90 km/h de mestral han arrencat la teulada metàl·lica de 10x10 metres d'un habitatge, que ha anat a parar sobre una casa veïna. L'impacte ha malmès algunes de les teules i s'ha avisat una grua de gran tonatge per retirar el teulat metàl·lic, al número 21 del carrer de Sant Vicenç. Cap de les dues cases està habitada. Dues dotacions dels Bombers —amb l'ajuda d'una autoescala— han actuat a la zona. Protecció Civil manté l'alerta del pla Ventcat i recomana molta prudència en les activitats a l'aire lliure, sortides al bosc i en la mobilitat.

 

També et pot interessar