L'Ajuntament de Tarragona inicia les obres de renovació del Parc Francolí

Els treballs acabaran a finals de setembre i la inversió total és de gairebé 200.000 euros

Les obres al Parc Francolí de Tarragona van començar la passada setmana.
Les obres al Parc Francolí de Tarragona van començar la passada setmana. | Antonio Ramos
06 de juny del 2023
Actualitzat a les 11:16h
L'Ajuntament de Tarragona va iniciar la passada setmana les obres de renovació del Parc Francolí, centrades majoritàriament en la zona més pròxima a l'avinguda de Roma. En aquest sentit, els treballs tenen un cost de 195.000 euros, amb un termini d'execució de quatre mesos. La previsió del consistori és que estiguin enllestits a finals del pròxim mes de setembre.

El projecte de renovació de l'espai inclou l'arranjament de la zona de pic-nic, en què se substituirà tot el mobiliari (taules i papereres). De les 13 taules que s'instal·laran, tres d'elles seran accessibles en cadira de rodes. Així mateix, en aquesta zona es refarà el reg per aspersió, es ressembrarà la gespa i es plantaran alguns arbres mes.

El consistori també ha explicat que es crearà una zona d'agility per a gossos i que s'arranjaran tots els bancs del parc, que seran repintats i alguns d'ells substituïts. Les fonts actuals es renovaran i n'hi haurà dues de noves, una per a gossos i persones a l'espai d'agility i una altra doble accessible per a persones en cadira de rodes.
 

Millores d'accessibilitat a la zona del bar

A la zona del bar es demolirà el paviment existent i es col·locarà un altre més accessible, alhora que també s'allargarà fins a les tres taules de pic-nic adaptades. El projecte també preveu la instal·lació d'una tanca de fusta per protegir els parterres, es reposaran els pals de la tanca de fusta i es faran treballs als arbres i a la jardineria.

Finalment, es reposarà la sorra a la zona de jocs del vaixell pirata, es reorganitzarà el sistema de reg de tot el parc, es netejaran els grafits i pintures de casetes i graderies i es reposarà el sauló dels caminals.