El PSC i Junts arriben a un acord per governar plegats a Calafell

El representant de Junts es farà càrrec de la regidoria de Seguretat Ciutadana

Junts i el PSC governaran plegats a Calafell.
Junts i el PSC governaran plegats a Calafell. | Cedida
08 de juny del 2023
Actualitzat el 09 de juny a les 16:44h
El PSC i Junts han anunciat un acord per formar govern a Calafell. Segons han publicat les dues formacions a les xarxes socials, el pacte suposa que el representant de Junts, Marc Casellas, es quedi amb la regidoria de Seguretat Ciutadana, mentre que la resta seran per al PSC. Casellas també s'incorporarà al consell d'administració de l'empresa municipal CEMSSA.

Amb aquest pacte, el govern municipal es garanteix una majoria absoluta d'onze regidors sobre 21 abans del ple d'investidura del 17 de juny. Fa uns dies, Ramon Ferré, alcaldable del PSC, ja va apuntar que no negociaria amb partits com ERC o la UAM, que creu que han fet una "campanya bruta" contra la seva persona.

La relació de Ferré amb els representants del PP tampoc és bona, mentre que Vox quedava automàticament descartat. En aquest escenari, l'entesa amb Junts ha estat molt ràpida, i els dos partits han destacat que han trobat "les suficients coincidències" per tirar endavant el mandat 2023-2027.

L'acord garantirà "quatre anys d'estabilitat a l'Ajuntament" en un moment "clau per engegar nous grans projectes i fer un municipi pròsper per a tothom", han remarcat. Amb tot, tant el PSC com Junts estan oberts a incorporar altres forces polítiques al govern abans del 17 de juny, amb les quals estan negociant.