El Sindicat d'Habitatge de Reus reclama solucions per a un jove i la seva mare

S'han quedat al carrer i el noi té una discapacitat i tots dos prenen medicació, condicionants que agreugen el cas

El Sindicat d'Habitatge de Reus reclama una solució per a dos dels seus integrants
El Sindicat d'Habitatge de Reus reclama una solució per a dos dels seus integrants | Jordi Olària Gras
08 de juny del 2023
Actualitzat a les 17:18h
El Sindicat d'Habitatge de Reus emprèn una campanya per trobar solució per a un dels seus membres. Ilyass Ettalbi, de 21 anys, i la seva mare han quedat al carrer i, des de l'Ajuntament de Reus, se'ls ha ofert allotjar-se quinze dies al Centre Social El Roser. Una solució que, des del Sindicat, es veu com indigna.

Per una banda, implica haver de ser-hi a les cinc de la tarda i no poder-ne sortir fins a les nou del matí. A més, suposaria que mare i fill haguessin d'estar separats, perquè l'equipament té una habitació per a homes i una per a dones. Al Sindicat mateix s'ha trobat un lloc on podran passar la nit, però mantindran la reivindicació per trobar una solució d'habitatge per a la família.

Aquest dijous al matí, una vintena llarga de persones han acompanyat Ettalbi i la seva mare a les oficines de Benestar Social a l'antic Hospital. Des d'allà els han derivat a l'Oficina d'Habitatge, a la plaça del Baluard i, finalment, l'opció que se'ls ha posat sobre la taula ha sigut la del Roser. El cas és que Ettalbi i la seva mare prenen medicació, un condicionant afegit que, com subratllen des del Sindicat, fa el seu cas especialment delicat.
 

Aquest dijous han anat a les oficines de Benestar Social deixant clar que no se'n mourien fins que tinguessin una solució Foto: Jordi Olària Gras

 

Els problemes de salut empitjoren el cas

Ell va arribar fa tres anys i mig del Marroc i des d'aleshores "he estat estudiant a Mas Carandell", a més de fer cursos de català i castellà, explica. Té el padró i la targeta sanitària, però encara no té la resta de la documentació. Aquest és un primer escull, però s'hi suma que té una discapacitat diagnosticada pels metges sense reconeixement administratiu.

Tal com explica, "necessito el NIE per poder demanar el certificat de discapacitat, i llavors podré buscar feina i treballar". A més, també té problemes als ronyons, motiu pel qual pren medicació. Des del Sindicat subratllen que tots els casos que tracten són delicats, en aquest cas, a causa dels condicionants de salut.

Mer Roca apunta que Ilyass Ettalbi i la seva mare són dues persones molt implicades en l'entitat. "Prenen molta medicació, tant l'Ilyass com la seva mare, i no poden estar al carrer", reivindica. Afirma que, des de Serveis Socials, se'ls respon que no poden oferir-los un habitatge social perquè no n'hi ha en oferta i perquè no tenen papers. "Hi ha hagut moments, quan hem pressionat i demostrat força, que sí que ens han donat alternatives", etziba.