Activat en prealerta el Plaseqta per un incendi a Repsol Petroli

Repsol ha activat la torxa de seguretat per un incendi

Imatge del complex industrial de Repsol a Tarragona.
Imatge del complex industrial de Repsol a Tarragona. | Europa Press
22 de novembre del 2023
Actualitzat el 23 de novembre a les 7:42h
ACTUALITZACIÓ 7.36 hores

L’incendi a Repsol Petroli continua cremant 12 hores després del seu inici. Bombers del parcquímic han passat la nit treballant per extingir les flames, un objectiu que encara no ha arribat, malgrat que està controlat.

Segons ha informat Protecció Civil, el CECAT s’ha mantingut en contacte amb Repsol durant tota la nit i el PLASEQTA continua activat en prealerta.


NOTÍCIA ORIGINAL

Incident al polígon petroquímic de Tarragona. Segons ha informat ProteccióCivil, un incendi a les instal·lacions de RepsolPetroli ha obligat a activar en fase de prealerta el Plaseqta. Tot i que de moment es desconeixen més detalls, des d'emergències sí que han confirmat que la situació s'ha pogut controlar ràpidament, tot i que l’incendi a quarts d’onze de la nit continuava per extingir i amb els operaris treballant-hi.

Els fets han tingut lloc al polígon de la Pobla de Mafumet on hi ha instal·lada RepsolPetroli, pels volts de les vuit de la tarda segons l’empresa, malgrat que ProteccióCivil no ha notificat a la població l’incident fins a les 21.20 hores. La mateixa empresa ha informat el CECAT que hi ha hagut un "conatd'incendi" a la zona freda de la plantad'olefines.

Segons Repsol, no hi ha hagut cappersonaafectada. Els serveis d'emergències han informat que la situació s'ha pogut controlar ràpidament amb els mitjans propis de l'empresa i els bombers del parc químic instal·lats a l'àrea. 

Tanmateix, a conseqüència de l'incident, Repsol ha notificat que ha activat la torxa. Cal recordar que les torxes són elements de seguretats de les empreses petroquímiques i, com ha estat en aquest cas, s'activen en casos d'emergència.