Un nou aparcament i la millora d'instal·lacions esportives, inversions destacades del nou pressupost de Salou

El consistori ha aprovat el pressupost per al 2024 per 65.304.486,07 euros

Una imatge de l'Ajuntament de Salou
Una imatge de l'Ajuntament de Salou | Salou.cat
30 de novembre del 2023
Actualitzat a les 9:45h
L'Ajuntament de Salou ha donat llum verda al pressupost municipal per al 2024, que ascendeix a 65.304.486,07 euros, amb el vot en contra de tots els partits de l'oposició. El consistori ha volgut donar prioritat en la millora dels béns i serveispúblics, així com el reforçpolicial al municipi, entre altres. El pressupost preveu la implementació de projectes d'urbanisme renovador i iniciatives de recerca per donar un impuls qualitatiu a l'economia local i al sector turístic.

Entre les accionsdestacades es troba la creació i dotació econòmica del programaLocald'Habitatge, l'augment de recursos per a la brigadamunicipal, la diversificació de l'economia amb un nou centre tecnològic i un enfocament renovat en la despesa social. Destaquen els increments significatius en àrees com la infància, l'atenciósocial, l'ocupació, la participació ciutadana, l'educació, la joventut i una partida específica per a l'habitatge.

Més d'11 milions d'euros per a les instal·lacions esportives

En el pressupost també hi consta l'augment gairebé del 50%en la millora de la jardineria de la ciutat, la revisió del contracte de neteja viària i recollida de residus, i l'increment del 9% en la partida destinada a la Policia Local, amb la incorporació de 6 nous agents.

Una inversió destacada és el programa de finançament amb els Fons Europeus Next Generation de l'executiu espanyol, que aportarà 5 milions d'euros per a intervencions de restauració paisatgística i rehabilitació ambiental a les costes i les platges. Així mateix, es destinen 11,5milions d'euros per a la millora i ampliació d'instal·lacionsesportives i altres equipaments.

Construcció d'un nou aparcament

Un dels punts destacats és la construcció d'un pàrquing amb prop de 500places a l'avinguda Carles Buïgas, amb un cost d'uns 7 milions d'euros. Aquesta estructura d'una planta baixa més 4plantes estarà ubicada a l'extrem de l'avinguda Carles Buïgas, amb Torremolinos, i es preveu que sigui operativa al segon semestre del 2025.

Amb l'objectiu de millorar l'eficiència energètica, el pressupost també inclou iniciatives com la renovació de l'enllumenat públic a les zonesturístiques i la instal·lació de plaques fotovoltaiques en equipaments municipals.