Fins a 164 sol·licituds a Tarragona pels ajuts del Govern per reparar fuites d'aigua

El Departament d'Acció Climàtica rep 888 peticions per a actuacions a 719 municipis de tot Catalunya

El Govern destina 50 milions d'euros perquè els ens locals reparin  fuites d'aigua i millorin l'eficiència de les xarxes de distribució.
El Govern destina 50 milions d'euros perquè els ens locals reparin fuites d'aigua i millorin l'eficiència de les xarxes de distribució. | Cedida
03 de gener del 2024
Actualitzat a les 10:41h
El Govern ha rebut 888 sol·licituds de 704 ens locals per reparar fuites d'aigua i millorar l'eficiència de les xarxes de distribució del territori. Així es desprèn d'una resposta parlamentària del conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, a una pregunta de Junts del passat mes de desembre.

Les comarques on s'han sol·licitat més subvencions són l'Alt Empordà (70), Osona (50), Berguedà (35), Baix Camp (33), Bages (33) i Vallès Oriental (33). Segons Mascort, les sol·licituds corresponen a actuacions a 719 municipis de tot Catalunya, la majoria dels quals, un total de 562, són municipis de menys de 5.000 habitants.

En la resposta a la pregunta, el titular d'Acció Climàtica va detallar que "el Govern està treballant per discernir les sol·licituds que compleixen amb els criteris de la convocatòria com a primer pas per poder resoldre-la".
 

164 sol·licituds a les comarques de Tarragona

Entre els 704 ens sol·licitants hi ha ajuntaments, però també entitats com l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la mancomunitat de Corçà i l'Agrupació d'Entitats Municipals Descentralitzades de Catalunya (EMDs). A les comarques tarragonines, segons la resposta del Govern, s'han fet 164 sol·licituds.

Les comarques amb més sol·licituds són el Baix Camp (33), la Conca de Barberà (25) i l'Alt Camp (22). La resta de sol·licituds es reparteixen de la següent manera: Priorat (19), Tarragonès (14), Baix Penedès (13), Ribera d'Ebre (11), Terra Alta (11), Baix Ebre (9) i Montsià (7).