Mercaderies per l'Interior porta al Vendrell la seva proposta per desviar els trens

La plataforma informa l'alcalde sobre les alternatives per evitar el pas dels trens de mercaderies pel litoral

25 de gener del 2023

Els responsables de la plataforma Mercaderies per l'Interior han mantingut una entrevista amb l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, aquest dimecres. Una trobada en la qual han informat al batlle sobre els passos que s'estan fent per trobar alternatives al pas de trens de mercaderies pel litoral.

 

Tant la plataforma com el consistori vendrellenc coincideixen que cal trobar una alternativa a les propostes fetes pel govern espanyol. L'objectiu és que l'increment de trens de mercaderies que es derivi de la posada en marxa del corredor mediterrani no afecti les poblacions del litoral.

 

El portaveu de la plataforma, Eugeni Sedano, i Ramon Juanola, membre de l'entitat i enginyer de camins, han presentat la seva proposta. Aquesta consisteix a fer passar els trens de mercaderies per la via de l'AVE. Per a fer-ho caldria fer una «inversió reduïda» per impulsar una connexió a l'Arboç.

 

Prenent aquesta decisió, s'evitaria que les mercaderies perilloses passessin pel mig de poblacions com el Vendrell, Torredembarra, Altafulla o Tarragona. Segons la plataforma, la proposta «ha estat acollida molt positivament» per l'alcalde del Vendrell, que s'ha compromès a estudiar-la amb detall. Martínez té una reunió prevista aviat amb el secretari general d'Infraestructures on també es tractarà aquest tema.