Calafell reforça l'estudi assistit per alumnes amb necessitats d'aprenentatge

Les activitats ja s'ofereixen a totes les escoles i instituts del municipi

09 de febrer del 2023

Les activitats d'estudi assistit per alumnes amb necessitats d'aprenentatge ja arriben a totes les escoles i instituts de Calafell. Després que el passat octubre comencessin als centres de primària, aquest gener ja s'han desplegat als instituts. També s'ha activat el reforç d'anglès a primària.

 

Aquestes activitats són una acció del Pla Educatiu d'Entorn que s'adreça als alumnes que tenen necessitats d'aprenentatge. L'objectiu és que puguin assolir els objectius educatius, tenint les mateixes oportunitats que la resta. Aquest és un reforç gratuït, però que només s'ofereix als alumnes que prèviament han seleccionat els docents. 

 

Aprenentatge i reforç de les competències bàsiques

Són tallers de suport que se centren en l'aprenentatge i el reforç de les competències bàsiques, com ara la llengua catalana i les matemàtiques. La intenció és que puguin adquirir hàbits i tècniques d'organització i estudi. El centre escolar ofereix els seus recursos i els seus espais (aules TIC, biblioteca...) per aconseguir els millors resultats. 

 

«Les activitats busquen afavorir la millora de l'èxit escolar, afavorir la igualtat d’oportunitats i potenciar l'equitat social», explica Lluïsa Lastra. La regidora d'Ensenyament de Calafell afegeix que es tracta d'un reforç «per als alumnes que puguin necessitar-lo».

 

El projecte s'inclou dins del Pla Educatiu d'Entorn, mitjançant un conveni entre el Departament d'Ensenyament i l'Ajuntament de Calafell. El PEE és un instrument que vol donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives, coordinant i dinamitzant l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves.

 

Entre els seus objectius hi ha el foment de la llengua acadèmica, així com l'afavoriment de la convivència i la cohesió social. També vol fomentar la creació o manteniment d'una xarxa educativa que doni una resposta global, integral i més eficaç als reptes educatius.

 

Visita a l'Ajuntament

Per altra banda, aquesta setmana alumnes de l'institut Camí de Mar han visitat l'Ajuntament de Calafell dins l'assignatura 'Ciutadania, política i dret'. Una matèria que busca despertar l'interès en aquests camps de coneixement i fomentar el pensament crític. L'alcalde, Ramon Ferré, ha explicat als alumnes com funciona una institució local i quins serveis ofereix.