Ricomà decideix els primers noms de la llista amb què intentarà reeditar l'alcaldia

L'actual batlle aposta per una combinació entre la continuïtat i la saba nova

09 de febrer del 2023
Actualitzat el 23 de febrer a les 11:50h

Pau Ricomà té gairebé enllestit el pom de dalt de la llista electoral amb què intentarà reeditar l'alcaldia de Tarragona. En aquest sentit, la proposta de l'actual batlle de la ciutat i cap de llista dels republicans inclou com a novetats els noms de la directora de l'Escola de Lletres, Maria Roig, que seria la número 2, i de l'expresidenta de la Federació de Veïns de Lleant, Gemma Fusté, que aniria de 6.

 

Les posicions de sortida de la llista de cara a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig la completarien els actuals consellers Xavier Puig (2), María José López (4) i Jordi Fortuny (5). Pel que fa a la setena posició de l'alineació republicana, el 'Diari de Tarragona' apunta que lluiten pel lloc l'actual conseller d'Educació, Manel Castaño, i l'enginyer Carles Farré.

 

En aquest sentit, aquell que no ocupi el número 7 serà el número 9 de la llista. Segons el citat mitjà, una forquilla entre set i nou regidors és la previsió de resultats que tenen a ERC. La proposta de posicions de sortida de Pau Ricomà, una combinació entre experiència i saba nova, serà votada pròximament de manera interna.

 

El panorama en la resta de formacions

El gran rival d'Esquerra serà el PSC, amb Rubén Viñuales com a cap de llista. Els socialistes aposten per Montse Adan com a número 2, tot i que encara no ho han confirmat oficialment. En posicions de sortida, el PSC inclourà els actuals consellers Berni Álvarez, Sandra Ramos i Mario Soler, així com el director de campanya, Nacho García. Segons algunes informacions, Viñuales vol Sonia Orts com a número 8 de la llista.

 

Ciutadans, que va ser la tercera força del saló de plens l'any 2019, presentarà com a cap de llista l'actual portaveu Lorena de la Fuente. El Partit Popular per la seva banda, es va decidir per un cop de volant amb el nomenament de Maria Mercè Martorell com a candidata. El PP encara no ha decidit qui acompanyarà l'advocada en la llista electoral.

 

Tornant a Montse Adan, l'actual directora de Port-Ciutat del Port de Tarragona també ha rebut una proposta de Jordi Sendra per acompanyar-lo en la candidatura de Junts per Tarragona, tot i que sembla que es decantarà pel PSC. Pep Manresa serà el tres de la llista del partit que presideix Laura Borràs, mentre que la jurista Maria José Jérez seria la número 2, segons el 'Diari de Tarragona'.

 

Pel que fa a la CUP, el passat mes de novembre va presentar les cinc primeres posicions de la llista, amb Eva Miguel com a candidata, acompanyada de Gemma Vendrell, Vicent Collado, Joan Manel Burillo i l'actual consellera de Cultura, Inés Solé.

 

Cal destacar que entre els partits que encara no han decidit el seu cap de llista hi ha el PDECAT i En Comú Podem Tarragona, que aquest dissabte escollirà entre l'actual consellera Àngels Pérez i Jordi Collado, abmdós dels Comuns. Sí que es coneix el número dos d'aquesta llista, que serà Toni Carmona (Podem).

 

I en els partits que no tenen representació, però que aspiren a aconseguir un seient al saló de plens hi ha Vox, que presenta com a cap alcaldable l'advocat Francisco Javier Gómez, i Valents, que aposta per l'empresari i president de l'ADT, Robert Hernández.