Els treballadors de la brossa de Tarragona confirmen les dates de la vaga

El comitè d'empresa anuncia que les aturades de protesta es faran entre els dies 5 i 9 d'abril, en plena Setmana Santa

Un vehicle del servei de neteja de Tarragona.
Un vehicle del servei de neteja de Tarragona. | TarragonaDigital
27 de febrer del 2023
Actualitzat a les 15:05h
El comitè d’empresa del servei de neteja de Tarragona, amb el suport del Sindicat de Serveis Públics d’UGT i la Unió Territorial de les Comarques de Tarragona han anunciat que faran vaga els dies 5, 6, 7, 8 i 9 d’abril, en plena Setmana Santa. En un comunicat enviat per UGT, la decisió ha obtingut el suport total de les assemblees que s'han fet els darrers dies en tots els torns de treball del servei.

Segons els representants dels treballadors, les raons d’aquesta convocatòria són "les irreversibles i nefastes conseqüències que tindrà per a la plantilla del servei la nova contracta de la brossa que vol implementar l’Ajuntament de Tarragona".

En aquest sentit, consideren que el govern municipal "intenta portar el conflicte al terreny de la confusió i la polèmica, desviant l’atenció de l’opinió pública per tal de no donar explicacions".
 

El comitè d'empresa denuncia "una retallada salarial brutal"

Els treballadors han assegurat que se senten "enganyats i maltractats". Segons el comitè d'empresa, la massa salarial actual és de 10.824.192,80 euros una xifra inferiors als 10.969.261,82 euros de la licitació que va quedar deserta, però superior als 10.564.379,58 euros que preveu la nova estructura de costos que es licitarà pròximament.

En aquest sentit, denuncien que entre la licitació que va quedar deserta i la nova licitació, que fusiona els lots 1 i 2, hi ha una retallada de més de 400.000 euros en la massa salarial. Els representants sindicals consideren que patiran "una retallada salarial brutal" i per això, asseguren, "plantem cara i denunciem les mentides".

Així, en les pròximes setmanes es reuniran amb els diferents caps de llista de les eleccions municipals del 28 de maig. Alhora, també insten als grups de l'oposició a presentar una moció que obligui l'empresa guanyadora del concurs a apujar els salaris un 8% de manera immediata.
 

"És fals que els treballadors perdin poder adquisitiu"

Des del govern municipal, el conseller de Neteja, Jordi Fortuny, afirmava en una entrevista a TAC12, que "no hi ha cap motiu per una vaga. No hi ha cap conflicte laboral. Si tenen algun conflicte amb l'empresa que ho diguin". El conseller ha afegit que "l'Ajuntament de Tarragona paga cada mes a l'empresa i mira pels treballadors".

Jordi Fortuny assenyalava també que "és fals que els treballadors perdin poder adquisitiu. L'Ajuntament paga uns diners i la relació de conveni és amb l'empresa". El conseller ha manifestat que "després dels primers dos anys, el plec garanteix que hi haurà el mateix increment salarial que els funcionaris".

Finalment, Fortuny ha reblat que "com a mínim l'empresa rebrà els diners per augmentar les retribucions com estableix la llei de contractació pública. Després, és feina del comitè d'empresa la negociació amb l'empresa".