ERC aprova la llista amb què aspira a reeditar l'alcaldia de Tarragona

Pau Ricomà estarà acompanyat per quatre independent en les primeres deu posicions

L'assemblea d'ERC Tarragona va avalar la llista electoral de cara al 28 de maig.
L'assemblea d'ERC Tarragona va avalar la llista electoral de cara al 28 de maig. | Cedida
28 de febrer del 2023
Actualitzat a les 11:50h
L'assemblea local d'ERC de Tarragona celebrada aquest dilluns al vespre, va ratificar la llista electoral dels republicans de cara a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig. L'alcalde Pau Ricomà lidera per tercera vegada la candidatura, amb l'objectiu de reeditar l'alcaldia durant un segon mandat.

Durant la seva intervenció, Ricomà va agrair a la militància "la confiança en aquesta llista perquè és un pas més del projecte republicà que es va iniciar l'any 2019 quan es va assolir l'alcaldia". L'actual alcalde va afirmar que ERC anirà a les eleccions amb "una llista d'esquerres i preparada per continuar governant".

El cap de llista republicà va assenyalar que "comptem amb militants d'ERC i persones independents que se sumen al nostre projecte, i que és el reflex de la diversitat de la nostra ciutadania". En aquest sentit, va afegir que "la nostra candidatura està formada per un grup de persones amb un caràcter social molt marcat, amb capacitat transformadora".
 

Les 10 primeres posicions: quatre independents

La llista que lidera Pau Ricomà compta en les primeres deu posicions amb quatre persones independents. En aquest sentit, la número 2 és Maria Roig, gestora cultural i actual directora de l'Escola de Lletres. Les cinc primeres posicions les completen tres membres de l'actual govern municipal: Xavi Puig (3), María José López (4) i Jordi Fortuny (5).

Fins a completar els deu primers llocs de la candidatura es completen amb Gemma Fusté (6) —expresidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de Llevant—, Carles Farré (7) —enginyer i empresari—, Núria Buira (8) —pedagoga i exdirectora de la Muntanyeta—, Manel Castaño (9) —actual conseller d'Ensenyament del govern municipal— i Marta Lewko (10) —professora de secundària i activista—.

Pel que fa a les actuals conselleres Paula Varas i Cinta Pastó, la primera no va a la llista, mentre que la segona ho fa en la posició 14. La candidatura la tanca l'exregidor del PSC i actual diputat d'ERC al Parlament, Carles Castillo.