Reus controla en temps real les instal·lacions fotovoltaiques municipals

Reus Energia, l'empresa municipal energètica, licitarà en breu la instal·lació de noves plaques solars a més escoles, el Mercat Central i el pavelló olímpic

28 de març del 2023
Actualitzat a les 16:43h
L'energia fotovoltaica continua sent una priorat pel consistori reusenc.
L'energia fotovoltaica continua sent una priorat pel consistori reusenc. | TarragonaDigital
Reus Energia, la iniciativa municipal per a subministrar electricitat a l'Ajuntament de Reus i als equipaments públics, ha incorporat recentment un sistema de monitoratge de les instal·lacionsfotovoltaiques pròpies per tal de controlar en temps real la producció d'energia i el consum dels edificis.

Amb aquesta acció es vol afavorirl'estalvienergètic. Aquest sistema ja funciona a les escoles Doctor Alberich i Casas, La Vitxeta, Pi del Burgar, Rubió i Ors, Isabel Besora i s'implementarà a les instal·lacions que es posin en marxa des de Reus Energia. La informació que es recollirà serà la producciód'energia procedent de fotovoltaica i el seu ús, així com el consum de les escoles i de la seva procedència.

Noves instal·lacions fotovoltaiques a Reus

El regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Dani Rubio, ha explicat en roda de premsa que aquest monitoratge de dades "ajuda a millorar i controlar el consumenergètic als edificis municipals i també per obtenir estadístiques de producció".

Rubio també ha avançat que ben aviat ReusEnergia licitarà les obres de les instal·lacions solars fotovoltaiques del Mercat Central, l'Escola Rubió i Ors, Redessa Tecnoparc i el Pavelló Olímpic Municipal.

Cal recordar que la setmana passada es va anunciar l'adjudicació a Engel Solar de la construcció de la comunitat energètica del polígon Agro Reus, així com l'anunci d'Aigües de Reus de la creació del parc fotovoltaic més gran de la ciutat.