La Setmana Santa de TGN, entre els 20 millors esdeveniments de la primavera

Travelmag, revista especialitzada en viatges, ha tirat la capital tarragonina per la celebració de la Processó del Sant Enterrament

Els Armats de la Sang a l'inici de la processó del Sant Enterrament de Tarragona.
Els Armats de la Sang a l'inici de la processó del Sant Enterrament de Tarragona. | Mar Rovira/ACN
06 d'abril del 2023
Actualitzat a la 13:28h
La revista especialitzada en viatges Travelmag ha escollit Tarragona com una de les 20 millors ciutats del món per gaudir de la primavera i la Setmana Santa. En aquest sentit, la publicació valora com a tret distintiu la Processó del Sant Enterrament, organitzada per la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist.

Cal recordar que aquesta celebració, que data de l'any 1550 a Tarragona i declarada Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya, se celebra el Divendres Sant pels carrers de la Part Alta, amb sortida i arribada a l'església de Natzaret, a la plaça del Rei.

En aquest sentit, altres celebracions de primavera que destaca la publicació especialitzada en viatge són la Setmana Santa de Sevilla, els Easter Fires de Fredericksburg (Texas), el Via Crucis de Divendres Sant al Coliseu de Roma o el Paasvuur Espelo (Països Baixos).
 

"Una celebració que enllaça l'herència romana de la ciutat amb el sacrifici de Jesús"

Sobre la Processó del Sant Enterrament, Travelmag destaca la recuperació dels elements romans en la Processó del Sant Enterrament, amb la presència de la Cohort Romana dels Armats de la Sang. Aquests, des de primera hora de la tarda, s'encarreguen de la recollida dels passos que hi participen.

La Cohort Romana dels Armats de la Sang, liderada pel capità Manaies, compta amb 32 armats, mitja dotzena de tambors i trompeta. En aquest sentit, és l'encarregada d'obrir la Processó del Sant Enterrament.

Travelmag assenyala que la Setmana Santa de Tarragona "sovint es passa per alt per la seva menor escala", tot i que destaca que "és una celebració que enllaça l'herència romana de la ciutat amb el sacrifici de Jesús".