L'anunci de la URV: 75 nous professors i professores en tres anys

L'objectiu és reduir la temporalitat de la plantilla i assegurar el relleu generacional del personal docent i investigador

Classe a la Facultat d'Economia i Empresa de la URV, al campus Bellissens.
Classe a la Facultat d'Economia i Empresa de la URV, al campus Bellissens. | URV
14 d'abril del 2023
Actualitzat a la 13:56h
La Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona incorporarà 75 professors i professores a jornada completa els pròxims tres anys, amb convocatòries de 25 places anuals. D'una banda, es vol "reduir la temporalitat de la plantilla" i de l'altra assegurar el relleu generacional del personal docent i investigador.

La Generalitat finançarà les noves places amb una aportació addicional de 5,45 MEUR al pla de xoc per reduir la precarietat a les universitats catalanes. La URV rebrà un 9,09% d'aquests recursos. Rebrà 908.524 euros per a la contractació de personal docent i investigador (PDI) enguany i 4,54 milions els dos anys pròxims.

Per a la contractació de personal d'administració i serveis (PAS), l'assignació a la URV és de 454.262 milions d'euros aquest 2023.
 

Prop del 60% del professorat de la URV és associat

En el cas de la URV, el 58,2% de professorat és associat, la majoria amb contractes de 5 hores setmanals de mitjana, fent contribucions en temes especialitzats. Noranta persones han comunicat que disposen d'alguna mena d'acreditació per accedir a la carrera acadèmica, i s'estima que un terç tindria interès a accedir-hi. Ara tindran l'oportunitat de concursar a les noves places.

La mitjana d'edat del professorat permanent de la URV és de 54 anys (era de 48 anys l'any 2008) i la de personal d'administració i serveis és de 48,3 anys (era de 37,8 anys l'any 2008).
 

Objectiu: un 80% de l'encàrrec docent amb personal permanent

El consell de govern de la universitat va aprovar un model de disseny i gestió de la plantilla per aconseguir que el 80% de l'encàrrec docent sigui cobert per personal permanent, a excepció dels àmbits singulars.

El pla de xoc de la Generalitat es dota amb 60 MEUR en tres anys per a contractar professorat i 5 milions d'euros més per contractar figures de personal tècnic enguany.