[cookieconsentmanager]
1 de
JUSTÍCIA

Els funcionaris judicials inicien una vaga indefinida: millores salarials

Aquest dilluns s'han fet concentracions a Tarragona i el Vendrell

Imatge dels funcionaris judicials durant la concentració davant l'Audiència Provincial de Tarragona. | Mar Rovira/ACN
per TarragonaDigital, Tarragona | 17 d'abril de 2023 a les 16:30 |
Aquest dilluns han començat la vaga indefinida dels funcionaris judicials. A Tarragona, una seixantena de persones s'han concentrat davant de l'Audiència Provincial per exigir que quedin definides les funcions "reals" dels treballadors i millorar-ne les condicions salarials. Des dels sindicats han denunciat que els secretaris judicials han imposat serveis mínims elevats perquè la vaga convocada no es noti als jutjats.

En la protesta, que s'ha allargat durant gairebé mitja hora, els representants sindicals han llegit un manifest. També s'ha fet concentració als jutjats del Vendrell, mentre que els pròxims dies hi haurà noves mobilitzacions a Tarragona, Reus i Tortosa.


Segons les dades de la Generalitat, a Tarragona, l'aturada parcial de funcionaris —de 10 a 13 hores— ha tingut un seguiment del 15,1% (134 treballadors i treballadores). En aquest sentit, les dades a Catalunya han estat menors, amb un 7,9% de seguiment.
 

Aturades parcials de tres hores

Les aturades parcials dels funcionaris judicials seguiran de forma indefinida els pròxims dies, excepte dimecres, quan l'aturada serà de tot el dia. L'objectiu és aconseguir millores retributives com van aconseguir fa poc els lletrats de l'administració de justícia arran d'una vaga de dos mesos.


Els sindicats convocants —CCOO, UGT, CSIF i STAJ— basen les seves reivindicacions en el reconeixement de les funcions que realment realitza cadascun dels cossos funcionarials i exigeixen la paralització de la tramitació parlamentària de la Llei orgànica d'eficiència organitzativa.

En concret, demanen de 350 a 430 euros mensuals més de sou. En un comunicat, els sindicats convocants troben més que justificada la convocatòria de vaga perquè el govern ha tractat com a "funcionaris de segona" al 93% del personal de l'administració de justícia, que porta el pes fonamental del treball.
Participació