Jordi Sendra mostra les línies mestres del seu programa per Tarragona

El cap de llista de Junts per Catalunya ha recordat que «som els de l'1 d'octubre» i ha criticat PSC i ERC

Jordi Sendra durant la seva conferència al Col·legi de l'Advocacia de Tarragona.
Jordi Sendra durant la seva conferència al Col·legi de l'Advocacia de Tarragona. | TarragonaDigital
10 de maig del 2023
Actualitzat a les 10:57h
El candidat de Junts per Catalunya a l'alcaldia de Tarragona, Jordi Sendra, ha presentat aquest dimarts a la tarda les línies mestres del seu programa electoral de cara a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig. Sendra, en una conferència al Col·legi de l'Advocacia de Tarragona, ha explicat que vol posar la capital tarragonina "en el lloc que es mereix", convertint-la en una ciutat "moderna".

El cap de llista dels juntaires, que ha recordat que "som els de l'1 d'octubre", ha començat la seva exposició posant sobre la taula tot allò que no li agrada de Tarragona i que vol canviar des del govern municipal. En aquest sentit, ha assenyalat "vivim en una de les ciutats amb la pressió fiscal més alta i amb un increment més gran del preu del lloguer i de l'habitatge, un fet que empeny la gent a viure en altres municipis".

Sendra ha afirmat també que "Tarragona està bruta i el govern actual ha fracassat en el contracte de les escombraries, som un ciutat amb manca de seguretat i també hem fracassat en la gestió municipal, en el servei d'assistència domiciliària i els fons europeus per a l'edifici del Banc d'Espanya, entre d'altres coses".
 

Les propostes de Jordi Sendra

El candidat de Junts per Catalunya considera que "Tarragona ho té tot per ser una gran capital comercial", centrant la segona part del seu discurs en desenvolupar les diverses actuacions que poden revertir la situació. En aquest sentit, sent Tarragona una ciutat amb una altra pressió fiscal, proposa congelar o abaixar els impostos, principalment l'IBI i l'IAE.

Els juntaires també aposten per un pacte de comerç, "creant una taula de comerç i treballar conjuntament amb els actors implicats i la supervisió i atenció de l'Ajuntament". L'aposta de Junts a Tarragona passa també per crear una oficina d'atenció a l'empresari, "per atendre, escoltar i solucionar els problemes amb els que es trobi l'empresariat de casa nostra". Així mateix també ha proposat la recuperació de l'Oficina de Projecte de l'Ajuntament.

Revertir la situació actual de Tarragona passa per modernitzar l'Ajuntament, duent a terme "una revolució administrativa", per "simplificar els tràmits als ciutadans". Sendra també aposta per la recuperació de l'Oficina Tarraco Energia Local, un estalvi d'energia i aigua, construint una dessaladora que abasteixi la ciutat", i un acord de ciutat per aconseguir èxit a les escoles.

El cap de llista de Junts tampoc ha estalviat retrets a ERC i PSC, assegurant que "han governat la ciutat durant els darrers 16 anys, però està clar que les coses no han funcionat". Tot i aquestes crítiques, qui sap si Sendra acabarà sent clau per governar Tarragona amb una d'aquestes dues forces polítiques.