ATENCIÓ

🔥 Estabilitzat l'incendi forestal a Cornudella de Montsant, al Priorat

Quan “l’essencial és invisible als ulls”

L’atur registrat a l’Oficina de Treball va baixar a la ciutat de Reus el mes de juny en 6.405 persones. Un descens del 6,7% en relació al mes anterior, sobretot per l’estacionalitat, doncs al territori aquest és un dels efectes que produeix el període estival, i de fet l’atur s’ha reduït a tot el país. Però a Reus, la dada és especialment rellevant perquè dóna continuïtat a la tendència decreixent iniciada al febrer i que des d’aleshores ha permès reduir en 1.246 persones l’atur registrat. D’altra banda, una comparació interanual dels mesos de juny dels darrers cinc anys, també indica un descens progressiu de persones en atur, comptabilitzant-ne 3275 menys entre juny de 2014 i juny d’enguany.

 

Però el que a primera vista ens poden semblar unes dades positives i encoratjadores, i que evidencien que s’està lluny de les 15.000 persones en atur del 2012, no ens ha de fer baixar la guàrdia perquè darrere aquestes xifres hi ha aspectes en els quals cal incidir com per exemple la taxa d’atur, per sobre de la mitjana de la resta de Catalunya, l’alt percentatge d’atur de llarga durada, la temporalitat i la precarietat dels contractes, palesa per exemple en uns salaris baixos o en l’acceptació d’un treball a temps parcial involuntari. I a més, hi ha col·lectius especialment afectats per la desocupació com el de les dones i joves en general, i d’altres més específics com el de majors de 45 anys, persones amb baixa qualificació o persones immigrades.

 

Per la regidoria d’Ocupació de l'Ajuntament de Reus, a través de Mas Carandell, aquests són els eixos prioritaris en els que treballem per reconduir la situació, en consonància amb els objectius de la Conselleria de Treball i de l'Acord per al Treball digne aprovat pel Consell de Ministres fa pocs dies.

 

En aquest sentit, la ciutat disposa de dues eines potents per a l’ocupació. Una és el Portal d'Ocupació ocupacio.reus.cat, de creació relativament recent, amb tota l’oferta laboral del consistori  i dels seus organismes i empreses municipals, així com demandes d’empreses del territori.  I l’altra, la borsa de treball de Mas Carandell, mascarandell.cat,  una eina d'intermediació que l’any passat va gestionar 354 ofertes de feina de 190 empreses.

 

Daniel Rubio és regidor d'ocupació de l'Ajuntament de Reus
Comentaris

envia el comentari