No fan res

L'ésser humà és 'hater' per naturalesa. Ara se'n diu 'hater', que és més modern i dit en anglès sona millor, però és el que de tota la vida se n'ha dit criticar. Construïm desconstruint, per norma general no abracem propostes i iniciatives, sinó que primer han de passar el nostre filtre de crítiques i després, si estan molt ben elaborades, les acceptarem. D'on creieu que rau l'èxit de xarxes i mitjans digitals? Difícilment llegireu comentaris o opinions positives per parts dels usuaris, però no ho criticaré pas, tothom necessita una via d'escapatòria i l'anonimat és un bon inici per posar-la en pràctica. 

 

En favor de la humanitat, he de dir que cada cop és més complicat poder gaudir d'una cosa ben feta, una proposta cuidada i pensada fins al mínim detall, suposo que deuen ser les presses del segle XXI que ens han fet evolucionar amb un 'barrip-barrop' de coses constant.

 

Més no és sempre millor, i si hi ha un exemple clar per veure plasmada aquesta afirmació és a les festes majors. Reus i Tarragona entren ara de ple en el punt àlgid de la tan esperada Santa Tecla, i la petita però bonica Misericòrdia. Aquest cap de setmana hi ha tantes propostes en totes dues programacions que sembla mentida que en aquestes dues ciutats no hi hagi un espai-temps diferent i els dies tinguin 24 hores com a la resta del món. 

 

Potser pensareu que és millor com més n'hi hagi, que així tothom tindrà el seu raconet, però si pareu a llegir bé ràpidament veureu que no, que hi ha moltes coses que no fan falta. Que per festes s'ha arribat a un punt que si penjo un quadre a casa meva entra dins al programa. I si dic això és perquè la frase que més sento repetir quan s'aproximen aquestes dates que tots esperem amb neguit —tot hi haver extensos programes d'actes— és: 'No fan res'.

 

Res. Una afirmació letal pels ànims dels tècnics dels consistoris que suposadament han posat totes les seves ganes i esforç durant mesos per conformar una programació, però una realitat per als qui l'han de gaudir. Físicament és cert que hi ha moltes coses, qualitativament ja no tantes. Programes barrocs, amb 'horror vacui', que haurien d'actualitzar-se i aplicar la màxima del 'menys és més'.

 

Però no vull acabar amb el discurs 'hater' que porto en l'ADN com a ésser humà, i m'agradaria trencar una llança en favor de tantes i tantes associacions i persones que perden temps —el nostre bé més preuat— per organitzar actes de qualitat perquè tothom els gaudeixi, sense esperar res a canvi, simplement que la gent algun dia deixi de dir que per festa major 'no fan res'.
Comentaris

envia el comentari