PORTADES

Les portades d'avui dimecres, 24 d'abril

FOTOS

La jornada castellera de Sant Jordi a Tarragona, en imatges

L'Ajuntament de Vendrell i les zones inundables

Al fil de la declaració de zona inundable de l'avinguda Brisamar del nostre municipi, m'agradaria escriure aquest article d'opinió dient el que penso sobre aquesta declaració, que el regidor d'Urbanisme va fer publica fa uns dies al programa de televisió del Vendrell, 'Per què?'. El primer que caldria dir és que és una actitud valenta la d'aquest regidor que, després de portar quasi quatre anys assegut a la cadira de regidor d'Urbanisme, i de passar per molts temporals de pluja i de mar, decideixi fer públic que no s'havia declarat zona inundable aquesta zona del municipi, perquè això porta implícit el reconeixement que la seva tasca en aquesta matèria ha sigut nefasta.

 

El que deixa pales aquesta declaració de zona inundable d'aquest punt del nostre municipi és que es constata l'abandonament per part de l'Ajuntament del Vendrell dels veïns i veïnes de Coma-Ruga, donant oxigen a aquells que pensen que la separació del Vendrell, per recuperar l'antic municipi de Sant Vicenç de Calders, és necessari, donat que aquest és un bon i sòlid argument per a tots els afectats, que el millor és marxar i tenir un govern propi que es preocupi per ells.

 

Pel que fa a les mesures que vol tirar endavant el regidor crec que fer un estudi d'aquest tipus és fonamental i així ho creia Esquerra Republicana el juny de 2017, quan va presentar una proposta al ple municipal demanant que es fes un estudi de viabilitat tècnica i econòmica de la construcció d'un dipòsit d'aigües pluvials a la zona, per minimitzar els efectes dels temporals de pluja. Aquesta mesura es va aprovar a aquell ple per unanimitat i, tot i que al novembre hauria d'estar feta, no tinc constància que s'hagi fet i el més sorprenent, com sempre, és escoltar al regidor a la televisió dir que, ara que s'ha inclòs com a zona inundable aquest punt al llistat de l'ACA, es demanaran diners per fer un estudi.

 

Llavors em pregunto jo, per què no s'ha tirat endavant la proposta que els representants del poble que per unanimitat van aprovar al ple de juny de 2017? Per una qüestió de diners? D'altra banda, aquesta moció aprovava moltes més coses importants, que no sabem si s'han fet, com per exemple fer un mapa de zones inundables de la nostra vila, o que es fes un estudi dels habitatges de l'avinguda Brisamar, que jo personalment no he vist, tot i que he demanat a través d'un escrit a l'Ajuntament. Molt probablement acabarem al GAIP o al Síndic, per incompliment de la legislació en matèria de transparència.

 

Però per parlar d'inundacions i de les seves conseqüències, tenim al nostre batlle que a Televisió el Vendrell va dir que fer un dipòsit de recollida d'aigües pluvials era «una proposta megalítica», referint-se a la construcció del dipòsit d'aigües pluvials de la plaça de les Palmeres. Un sistema de recollida d'aigües pluvials que mai ha funcionat des de la seva construcció el 2006 i això ho reconeix el nostre batlle a la televisió, tot i que la seva construcció es va fer amb l'única finalitat de recollir aigües pluvials a la zona, i va tenir un cost a l'erari públic de quasi tres milions d'euros.

 

Això no obstant, el que el nostre batlle titllava de megalític al 'Per què?' de febrer del 2017 havia quedat aprovat al pla d'inversions de la nova empresa d'aigües mixta el desembre del 2016, fins que hi va haver un canvi de criteri del nostre batlle el setembre del 2018 a les notícies de RTV Vendrell, quan va sortir dient que és una opció més. En qualsevol cas, això constata la manca d'interès real sobre aquesta problemàtica i fa la quadratura amb aquesta declaració de zona inundable d'un punt que s'inunda molt sovint, des que el nostre batlle portava pantalons curts i ha plogut molt des de les hores.

 

Entrant a fons a la proposta que ha fet el regidor d'Urbanisme, el primer que cal dir és que em sorprèn que ara tracti de descartar una obra que ell mateix va aprovar el desembre del 2016 a través del pla d'inversions de l'empresa mixta, i de la qual existeix un projecte guardat en algun lloc secret de l'Ajuntament que ningú ha vist, a part d'ells. El segon i definitiu que cal dir de forma clara i concisa al govern del Vendrell és que faci menys anuncis a la Televisió de Vendrell i més treball de camp real. Facin aquest estudi i trobin una solució real als problemes del Brisamar d'una vegada, perquè els veïns i veïnes de zona no mereixen viure al Vendrell del segle XXI angoixats cada vegada que plou.
Comentaris

envia el comentari