PORTADES

Les portades d'avui dijous, 25 d'abril

MÉTEO

Última tongada de xàfecs aquest dijous abans de l’arribada de l’anticicló

Comença la campanya electoral

Comença l'any 2019 i, amb ell, un període de campanya electoral constant per part de totes les forces polítiques locals per obtenir uns bons resultats als comicis de maig, que hauran de decidir quines seran les alcaldesses i alcaldes dels nostres municipis. A Vendrell, el mateix dia primer de l'any ja podíem llegir les primeres entrevistes als caps de llista del PSC i PDeCAT als diaris digitals i he de suposar que, aviat, trobarem entrevistes com aquestes a tots els diaris de tots els que es postulen per governar el nostre municipi. Jo, per la meva part, escriure aquestes línies per dir les meves primeres impressions sobre tot el que he vist i sobre el que ha passat fins ara al municipi.

 

No em puc resistir a dir la meva sobre aquesta entrevista als dos caps de llista del PSC i PDeCAT, i tot i que no vull entrar a fons sobre el que han dit, perquè en línies generals, han dit el de sempre. Però sí que crec, després de llegir-les, que he trobat interessant que, per una banda, la senyora Serramià del PDeCAT digui que una de les formes que considera oportuna per combatre la desafecció política «és el fet de rendir comptes davant la ciutadania», mentre que el senyor Martínez del PSC ens digui en la seva entrevista que han reduït el deute de l'ajuntament «per sota del 100 per cent». Aquestes dues qüestions entenc que estan intrínsecament lligades i, per aquest motiu, les trobo destacables. Totes dues afirmacions em porten a pensar que, d'una banda, es parla de passar comptes i d'altra, es parla de mirar cap endavant amb el deute, mentre que mai han explicat perquè l'Ajuntament va fer fallida.

 

Hem hagut d'aguantar sis anys de serveis retallats, d'inversió zero i de pujades d'impostos per part d'uns governants que mai han explicat com ho van fer per portar-nos a la ruïna. I ara que diuen que ho han arreglat, ens trobem que se'ls omple la boca parlant de passar comptes sense haver explicat res. Deixant enrere les dues entrevistes i mirant el llegat d'aquest govern que finalitza el seu mandat el maig del 2019, fins ara ens trobem un municipi que jo penso està massa empantanat. Ens deixen les obres del carrer Doctor Robert i les obres del FEDER, totes dues tancades amb projectes que no queda massa clar que la gent estigui d'acord en tirar endavant tal com han sigut redactats.

 

Ens deixen una empresa mixta d'aigües que s'ha de constituir, o que possiblement es constitueixi, sobre una base jurídica en la qual no tots estan d'acord, perquè no ho veuen massa clar. Ens deixen un municipi amb el deute reduït, però sense explicació de com van portar-lo a la ruïna. Ens deixen una escola de música per pagar, amb unes obres que tenen un cost de més de 2dos milions d'euros i, si perdem el judici, potser haurem de pagar 30 milions. 

 

Ens deixen sense pressupostos participatius, una promesa que tan sols han tastat els que viuen a les platges i que no ha passat per la resta de ser una promesa. Ens deixen amb un transport públic local deficitari per manca de recursos i de ganes de treballar de tots dos regidors que van portar aquesta regidoria. Ens deixen un transport ferroviari pitjor, amb unes infraestructures en condicions pitjors i amb menys trens del que teníem quan va començar la legislatura. 

 

Ens deixen amb una empresa de neteja viària que té un contracte acabat per l'Ajuntament l'any 2016 i que té l'empresa prestant servei de forma forçada, perquè després de dir 'no' a la municipalització del servei el gener del 2017, no han sigut capaços de fer el concurs. Ens deixen amb uns serveis sanitaris deficitaris, perquè mai van estar per la feina de treballar per arreglar aquest problema. Si ho haguessin fet, el CAP del Botafoc ja estaria en funcionament i cal dir que, si s'està construint, és gràcies a l'empenta de la societat civil i de l'oposició.

 

En definitiva, i des del vessant civil que em pertoca, crec que ens trobem davant d'uns comicis que ho poden canviar tot, per la qual cosa és necessari que tots mirem les propostes de tots els partits polítics que es presenten als comicis del 2019 i que votem pensant bé el que fem. Perquè no ens mereixem quatre anys més amb un llegat com el que es trobarà el nou govern del Vendrell el maig del 2019.
Comentaris

envia el comentari