Punt i seguit

Aviat farà vuit anys que un equip renovat es va fer càrrec de la FAVR. Es tancava així una etapa, la presidida per Inés González, marcada pels enfrontaments interns i per la manca de complicitat de l'ajuntament amb aquella junta. Inés va fer una gran tasca, no valorada ni reconeguda al seu moment i ara, a l'hora de fer memòria, cal deixar les coses al seu lloc. En uns moments molt complicats va aconseguir, gràcies al seu esforç i sacrifici personal, mantenir la unitat del moviment veïnal, malgrat els atacs d'alguns que, anys després, han continuat intentant, sense èxit, torpedejar la nostra entitat. Probablement aquest agraïment arribi tard, però en qualsevol cas ho considero necessari.

 

Durant aquests dos mandants hem tingut l'oportunitat de treballar pels nostres barris, pels nostres veïns, amb una voluntat de servei inaudita, considerant que tots ho hem fet de forma totalment altruista, amb l'únic benefici que et dona fer la feina ben feta, o com a mínim, haver-ho intentat. Un altre gran president, Antonio Montoya, sempre em deia que s'havia de ser intel·lectualment honrat, i això hem intentat. Han estat anys intensos, plens d'emocions, que m'han donat l'oportunitat de conèixer a fons la nostra ciutat, la nostra gent. Anys en els quals he comptat amb un grup de col·laboradors, confidents i finalment amics alguns que m'ha ajudat a superar aquells moments en què un es pregunta, però per què m'he ficat en aquest embolic, amb la tranquil·litat que tindria a casa meva?

 

Aquesta complicitat ens ha portat a assumir reptes, a tirar endavant projectes de cara a les entitats federades i de cara a la ciutat, a reivindicar amb la certesa de què allò que reclamem és just, a treballar tot plegat per fer arribar la veu dels barris i dels seus nostres veïns a les administracions, responsables últimes de l'execució i programació dels diferents aspectes entorn dels quals giren les nostres actuacions.

 

La Gala Solidària n'és un clar exemple. El també president de la FAVR i estret col·laborador meu, Josep Allueva, quan li vàrem plantejar el tema de la Gala em deia que era un inconscient, un llançat. Gràcies a ell i a moltes persones que han pujat als escenaris del Bartrina i del Fortuny, i també a tots aquells que els han omplert amb la seva presència i aportacions hem aconseguit que tots els nens i nenes de Reus tinguin una joguina nova.

 

Però la Gala és un més del molts projectes que hem tirat endavant. La nostra mascota, en Campi, el programa de ràdio «Entre Veïns», les campanyes de recollida de signatures reclamant el baixador de Bellisens i denunciant la pobresa energètica, les tasques d'assessorament a les entitats federades, el suport a la Cultura i festes de barri, els protocols d'actuació amb Serveis Socials adreçats a la gent gran, les campanyes de promoció del civisme, de la convivència, i així un llarg etcètera d'actuacions que ens han portat fins avui.

 

Ara toca continuar treballant per la ciutat. Ho farem des de les associacions de veïns, des de les entitats culturals amb les quals col·laborem, des d'on sigui. Perquè estimem la nostra ciutat, la nostra gent. M'emporto a la meva Esperanza, que fa honor al seu nom. Junts, amb la gent que ens recolza des de l'anonimat, segur que continuarem fent grans coses per Reus, perquè som gent de barri, i Reus comença als barris.