ÚLTIMA HORA

Un cotxe de la Guàrdia Civil bolca a l'N-420 a Botarell

L'anell de l'Anella no serà Ikea

L’Anella Mediterrània de Campclar és, sens dubte, una de les joies que l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, mostra al món amb orgull. Ja fa molts mesos dels Jocs. Per això, la seva funció ha de començar a ser una altra. A més del nucli esportiu dels barris de Ponent, l’Anella ha de donar molt més en àmbits com el turístic o, el més important, el social.

 

Però a l’Anella li falta un anell. Un element que li doni sentit. Que l’envolti, l’abraci i la converteixi en protagonista. Cal retrospectiva. Any 2015. Els Jocs planegen sobre Tarragona i Ikea està cada vegada més a prop de la ciutat. Era el millor acompanyant possible, que formava el triangle Ponent, Anella i Ikea. I tot això fructificava en un nou barri, que acabava de tancar el cercle.

 

L’any 2016 la promesa segueix sent la mateixa. Els Jocs s’han ajornat. L’Ajuntament encara té un altre any per tancar les negociacions amb la firma sueca. 2017, ni Jocs ni Ikea. El consistori assegura que està tot tancat, que «només falten uns papers». 2018, l’any dels Jocs. L’Anella està construïda, però als terrenys del PP10 només hi ha males herbes. Novembre de 2018, definitivament «Ikea no vindrà».

 

2019. Ten Brinke compra els terrenys on s’havia d’instal·lar la multinacional sueca. El projecte, una gran superfície comercial oberta amb cabuda per «residències i hotels». La idea no agrada al petit comerç. Tampoc a molts tarragonins. La frase «unes altres Gavarres al davant de les Gavarres» triomfa a Twitter.

 

L’Ajuntament, aïllat de les crítiques, celebra haver tancat l’operació. Els terrenys del PP10 ja tenen amo i projecte. La ciutat creixerà, es construiran pisos i «s’augmentarà l’oferta comercial», en paraules de la regidora Elvira Ferrando. L’Anella Mediterrània ja ha trobat un anell que no serà Ikea. El temps dirà si les mides són les correctes o cal tornar a la joieria.
Comentaris

envia el comentari