L’ aparcament de l’hospital comarcal del Vendrell

Al fil de la reforma de l’aparcament de l’hospital Comarcal del Vendrell, m’agradaria escriure aquest article, per ara que comença la precampanya electoral per les eleccions locals, ens trobem als grups municipals del govern de l’Ajuntament de Vendrell,  estan explicant les  millores amb l’àmbit sanitari de manera negligent, com ja van fer l’any 2011 amb el CAP del Botafoc, que va trigar 7 anys,  en començar a ser una realitat infraestructural, que encara avui en dia està en construcció.

 

Veient la notícia publicada a la televisió de Vendrell, al text escrit a sota de la foto, tot apunta que la proposta d’ampliació de l'aparcament de l’hospital comarcal del Vendrell, és fruit del treball del regidor de Salut de l’Ajuntament del PDCAT que ara es fan dir Junts pel Vendrell. Això és el que pensaria qualsevol  que llegeixi la notícia, tot i que en realitat, aquesta reforma ni de llarg és fruit de l’impuls d’aquest grup polític, aquesta reforma de l’aparcament de l’hospital de Vendrell,  va ser portada al Ple municipal maig de 2017, pel grup d'Esquerra Republicana de Catalunya a través de la seva portaveu, l’Eva Mata i a través del mateix grup al Consell Comarcal del Baix Penedès.  El que em sobta d’aquesta notícia, és que aquest partit polític hereu del PDCAT ara digui a través d’un comunicat de la candidatura, que s’ha arribat a un acord amb Santa Tecla per tirar-lo endavant. El primer que caldria dir sobre aquesta notícia, és que jo crec que hauria de ser el Govern local del Vendrell, juntament amb el Consell Comarcal, el que donés la notícia, perquè va ser una aprovació unànime dels grups de totes dues càmeres de representació, el que va fer possible que s’instés a Santa Tecla a fer aquesta obra. Jo no puc estar d’acord amb el que s’ha fet, donat que Junts pel Vendrell abans el PDCAT,  no tenia intenció de fer-hi res de res, perquè d’haver tingut intenció,  dic jo que des de 2015 fins a 2017 s’hauria pogut fer alguna cosa, i no em consta que hi hagi cap anunci públic en aquest sentit per part de la regidoria de Salut ni cap qüestió relacionada del Consell Comarcal.

 

No obstant això de dir que s’ha arribat a acords per fer millores infraestructurals per part de Santa Tecla no és nou, tots recordareu com a les campanyes del 2011 i del 2015 els grups del PSC i PDCAT, ja prometien millores just al començament de la campanya electoral, però una vegada asseguts a la cadira, ja no era important tirar-lo endavant.  Ho van fer amb el CAP del Botafoc, que avui porta pel camí de ser una realitat, gràcies a l’oposició i a la societat civil, i ara ho fan amb l’aparcament de l’hospital comarcal,  que ja veurem si després de les eleccions, una vegada tinguin la cadira, són una realitat o més fum. 

 

Ja per acabar us diré des de la societat civil, prenem nota de les promeses electorals com aquesta, perquè nosaltres el que volem, és que es tiri endavant la proposta i hi hagi unes urgències més grans i un aparcament en condicions a l’hospital Comarcal del Vendrell. I si no es fa res, ho denunciarem amb la mateixa contundència que ho van fer amb el CAP del Botafoc, que gràcies entre d’altres a l’impuls de la societat civil, ben aviat serà una realitat per tothom.

 

Antonio Garcia Leal
Secretario de la AVV Tancat III